دوره 8، شماره 4 - ( 12-1396 )                   جلد 8 شماره 4 صفحات 25-17 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شهرکرد
چکیده:   (3323 مشاهده)
به منظور بهبود ویژگی­های کمی و کیفی گل لیزیانتوس (Eustoma grandiflorum Mariachi Blue”) آزمایشی به صورت فاکتوریل در قالب طرح کاملاً تصادفی در سه سطح ورمی­کمپوست (صفر، 5 و 10 % حجمی) و سه سطح هیومیک اسید (صفر، 2 و 4 کیلوگرم بر متر مکعب) با سه تکرار در محیط گلخانه انجام شد. صفات مورد ارزیابی شامل تعداد برگ و غنچه، تعداد انشعابات، طول و قطر دمگل، عمر گل، طول میانگره­ها، ارتفاع گیاه، قطر ساقه اصلی، وزن تر و خشک هوایی و وزن تر و خشک ریشه بودند. نتایج نشان داد که ورمی‌کمپوست بر صفاتی از جمله طول دمگل، تعداد برگ، ارتفاع و وزن خشک اندام هوایی و هیومیک اسید بر قطر گل، وزن خشک اندام هوایی و وزن تر و خشک ریشه اثر معنی­داری داشته است. همچنین، برهمکنش بین ورمی­کمپوست و هیومیک اسید بر صفاتی همچون طول میانگره، طول دمگل، تعداد برگ، قطر ساقه اصلی، قطر گل، وزن تر و خشک اندام هوایی و وزن تر و خشک ریشه در سطح احتمال 1% معنی­دار شده است. به­نظر می­رسد که اسید هیومیک تأثیر به­سزایی بر جذب عناصر غذایی، اجزای عملکرد و کیفیت لیزیانتوس دارد. با توجه به اثرهای مثبت تیمارهای افزودن 5% ورمی­کمپوست و 2 کیلوگرم بر متر مکعب هیومیک اسید، توصیه می­شود از این کودها در مرحله پس از انتقال نشا برای پرورش گل لیزیانتوس استفاده شود.
متن کامل [PDF 231 kb]   (1768 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي |
دریافت: 1394/11/11 | پذیرش: 1395/8/30 | انتشار: 1396/12/2

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.