دوره 7، شماره 3 - ( 9-1395 )                   جلد 7 شماره 3 صفحات 138-125 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


گروه زراعت و اصلاح نباتات، دانشگاه محقق اردبیلی، اردبیل
چکیده:   (3972 مشاهده)

این تحقیق به منظور بررسی تأثیر سه نوع محلول غذایی در تولید ریزغده سیب‏زمینی (Solanum tuberosum) در سیستم هیدروپونیک تحت شرایط گلخانه انجام شد. آزمایش به­صورت فاکتوریل و در قالب بلوک­های کامل تصادفی در چهار تکرار انجام شد. عامل اول شامل نوع محلول غذایی در سه سطح (هوگلند و اشنایدر، ایما و آنجل، نوولا و همکاران) و عامل دوم رقم سیب‏زمینی در دو سطح (آگریا و کایزر) بود. گیاهچه­های این ارقام از کشت بافت حاصل شده بودند. نتایج نشان داد که اثر اصلی محلول­های غذایی و اثر متقابل محلول­های غذایی با ارقام سیب‏زمینی بر ارتفاع بوته، قطر ساقه، وزن خشک اندام هوایی و ریشه­ها، عملکرد هر بوته و تعداد ریزغده در هر بوته معنی‌دار بود. بیشترین ارتفاع بوته (8/96 سانتی­متر)، وزن خشک اندام هوایی (22/92 گرم)، وزن خشک ریشه­ها (08/20 گرم) و عملکرد هر بوته (66/195 گرم برای هر بوته) در رقم آگریا در محلول غذایی ایما و آنجل به دست آمد. بیشترین تعداد ریزغده در هر بوته (1/9 عدد) مربوط به رقم کایزر در محلول غذایی ایما و آنجل بود. بیشترین میانگین وزن ریزغده در محلول غذایی نوولا (93/21 گرم) و برای رقم آگریا (78/28 گرم) به دست آمد. همچنین، نتایج نشان داد که بیشترین میزان نشاسته (57/9 درصد) و نیترات (72/728 میلی­گرم در کیلوگرم ماده خشک) متعلق به رقم آگریا، به ترتیب در محلول غذایی ایما و آنجل و محلول غذایی هوگلند و اشنایدر بود. بیشترین مقدار فسفر ریزغده (33/0 درصد) در محلول غذایی ایما و آنجل و بیشترین میزان پتاسیم (62/2 درصد) در رقم آگریا به دست آمد.

متن کامل [PDF 395 kb]   (1839 دریافت)    
نوع مطالعه: كاربردي |
دریافت: 1395/9/15 | پذیرش: 1395/9/15 | انتشار: 1395/9/15

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.