گروه باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه صنعتی اصفهان
چکیده: (1767 مشاهده)
با توجه به افزایش روزافزون کشتهای گلخانهای، استفاده از کودهای آلی برای افزایش محصول سالم ضروری بهنظر میرسد. برای بررسی اثر دو نمونه از این کودها بر گوجهفرنگی، در آزمایشی فاکتوریل، در قالب طرح کاملاً تصادفی در 3 تکرار، شامل دو گلدان در هر تکرار، اسیدهیومیک صفر گرم بر کیلوگرم (Humic1) و اسیدهیومیک یک گرم بر کیلوگرم (Humic0) و اسیدآمینه در سه سطح صفر گرم بر کیلوگرم (Amin0)، یک گرم بر کیلوگرم (Amin1) و دو گرم بر کیلوگرم (Amin2) هر 10 روز کودآبیاری شد. ویژگیهای میوه در برداشتهای اول و دوم در مراحل مختلف رشد سبز، نارنجی، صورتی و قرمز بررسی شد. نتایج نشان داد که وزن خشک میوه نسبت به وزن تازه میوه، بهویژه در مراحل سبز و نارنجی، کمتر تحت تأثیر اسیدآمینه و اسیدهیومیک قرار گفت. در مراحل صورتی و قرمز، در برداشت اول، وزن خشک در اسیدآمینه سطوح 1 و 2 گرم بر کیلوگرم و در هر دو غلظت اسیدهیومیک، نسبت به شاهد افزایش یافت. اسیدآمینه سطح 1 و اسیدهیومیک سطح 1 بیشترین میزان مواد جامد محلول را ایجاد کردند. غلظت فسفر میوه در اسیدهیومیک سطح 1 و اسیدآمینه سطح 2 بیشترین مقدار را داشت. غلظت پتاسیم در اسیدآمینه سطوح 1 و 2، در هر دو غلظت اسیدهیومیک، نسبت به شاهد افزایش یافت. غلظت نیتروژن در اسیدهیومیک سطح 1 و اسیدآمینه سطح 2 افزایش داشت. بنابراین، پیشنهاد میشود که در محلول غذایی گوجهفرنگی در مرحله میوهدهی و برداشت اول، میزان بیشتر یا دفعات بیشتری از این مواد استفاده شود. از آنجاییکه استفاده از این مواد بر وزن تازه مؤثرتر از وزن خشک است، استفاده از آنها در گوجهفرنگی تازهخوری، نسبت به گوجهفرنگی فرآوری رب، بهتر است.
نوع مطالعه:
پژوهشي |
دریافت: 1397/2/4 | پذیرش: 1397/10/19 | انتشار: 1399/2/10