دوره 10، شماره 4 - ( مجله علوم و فنون کشت‌هاي گلخانه‌اي 1398 )                   جلد 10 شماره 4 صفحات 87-77 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


گروه علوم و مهندسی خاک، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شهرکرد
چکیده:   (2144 مشاهده)
به‌منظور انتخاب محلول غذایی بهینه برای پرورش کاهو (.Lactuca sativa Lدر شرایط هیدروپونیک (سامانه باز) در شرایط آب‌و‌هوایی شهرکرد، آزمایشی به‌صورت طرح کاملاً تصادفی با پنج تیمار شامل محلول‌های غذایی مختلف و در سه تکرار در دانشگاه شهرکرد انجام شد. محلول‌های غذایی مورد استفاده عبارت بودند از: 1) محلول غذایی مرکز تحقیقات باغبانی و سبزی‌های گلخانهای هلند، 2) محلول غذایی دانشگاه کرنل، 3) محلول غذایی ساواس و همکاران، 4) محلول غذایی یامازاکی و 5) محلول غذایی دُمینگوس و همکاران. نتایج نشان داد که بیشترین وزن تازه بخش هوایی با کاربرد محلول غذایی دُمینگوس و همکاران حاصل شد که البته تفاوت معنی‏‌داری با وزن تازه کاهوی تغذیه‌­شده با محلول غذایی دانشگاه کرنل و ساواس و همکاران نداشت. کاربرد محلول غذایی ساواس و همکاران منجر به افزایش معنی‏دار غلظت منگنز، روی و مس بخش هوایی در مقایسه با سایر محلول‌های غذایی شد. اگرچه غلظت فسفر، پتاسیم، کلسیم و منیزیم بخش هوایی کاهو و همچنین وزن خشک آن تحت تأثیر نوع محلول غذایی قرار نگرفت. همچنین، کمترین میزان تجمع نیترات در بخش هوایی کاهو با کاربرد محلول غذایی ساواس و همکاران مشاهده شد. بر مبنای سه شاخص بیشترین وزن تازه بخش هوایی، کمترین تجمع نیترات و بیشترین غلظت عناصر غذایی در بخش هوایی کاهو (آهن، منگنز، روی و مس) کاربرد محلول غذایی ساواس و همکاران برای پرورش کاهو در سامانه کشت بستر متخلخل در شرایط مشابه این پژوهش پیشنهاد می­‌شود.
متن کامل [PDF 376 kb]   (2151 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي |
دریافت: 1397/12/4 | پذیرش: 1398/7/14 | انتشار: 1398/10/21

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.