مرکز ملی تحقیقات شوری، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، یزد
چکیده: (2234 مشاهده)
گلمحمدی (Rosa damascene Mill) یکی از گونههای اقتصادی و مهم رز در ایران است. تنش شوری پس از خشکی دومین تنش محیطی فراگیر و محدودکننده تولیدهای کشاورزی است. بهمنظور بررسی تأثیر تنش شوری بر گل محمدی، آزمایشی بهصورت طرح کاملاً تصادفی با سه تکرار در شرایط لایسیمتر در سال زراعی 1398-1397 در مرکز ملی تحقیقات شوری انجام گرفت. تیمارها شامل چهار سطح شوری 2/8، 5، 8 و 11 دسیزیمنس بر متر بود. نتایج نشان داد که اثر سطوح مختلف شوری بر تمامی صفات مورد بررسی بهجز تعداد شاخه در بوته و تعداد گلبرگ معنیدار بود. گیاهان تیمارشده با سطوح شوری 2/8، 5 و 8 دسیزیمنس بر متر به طور معنیدار دارای ارتفاع، تعداد گل در هر بوته، وزن گل، وزن گلبرگ، عملکرد گل و عملکرد اسانس بیشتر نسبت به تنش شوری 11 دسیزیمنس بر متر بودند. افزایش سطح تنش از 2/8 به 11 دسیزیمنس بر متر سبب کاهش 41/4 درصد ارتفاع، 11 عدد گل در هر بوته (47/8 درصد)، 62/4 درصد عملکرد گل و 53/9 درصد عملکرد اسانس شد. بهطور کلی نتایج نشان داد که آستانه تحمل به شوری گل محمدی محلات 8 دسیزیمنس بر متر بود.
نوع مطالعه:
پژوهشي |
دریافت: 1398/5/7 | پذیرش: 1399/9/25 | انتشار: 1399/9/10