دوره 11، شماره 4 - ( 12-1399 )                   جلد 11 شماره 4 صفحات 112-101 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


گروه علوم باغبانی، دانشگاه لرستان، لرستان، خرم آباد، ایران
چکیده:   (1161 مشاهده)
در مناطق خشک و نیمه‌خشک، شوری آب و خاک تولید محصولات کشاورزی را محدود می‌کند. ارزیابی تحمل به شوری گیاهان به‌منظور کشت در مناطق شور از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است. به‌منظور بررسی تأثیر تنش شوری بر ده ژنوتیپ مختلف فلفل، آزمایشی به‌صورت فاکتوریل در قالب طرح پایه کاملاً تصادفی با سه تکرار طی سال 1393 در گلخانه دانشکده کشاورزی دانشگاه لرستان اجرا شد. فاکتور اول، تیمار شوری با استفاده از کلرید سدیم (NaCl) در چهار سطح صفر، 25 ،50 و 75 میلی‌مول در لیتر و فاکتور دوم شامل 10 ژنوتیپ مختلف فلفل قلمی (ژنوتیپ‌های بانه، چهارمحال، سبزوار، ارومیه، میناب، تبریز، لردگان، شهرکرد، مراغه و قالاجیغ) به‌صورت کشت خاکی در گلدان بود. تجزیه آماری نشان داد مشخصه‌های کلروفیل a، کلروفیل b، کلروفیل کل، کاروتنوئید، وزن تازه و خشک ریشه و وزن تازه و خشک برگ با افزایش میزان شوری، کاهش معنی‌داری داشتند. به‌گونه‌ای‌ که تمامی صفات مورد بررسی در تیمار 75 میلی‌مولار، بیش‌ترین کاهش را نسبت به تیمار شاهد نشان دادند. همچنین تجزیه و تحلیل داده‌ها نشان داد که تنها میزان پرولین با افزایش شوری، افزایش یافت به‌گونه‌ای ‌که کم‌ترین میزان پرولین مربوط به تیمار شاهد و بیش‌ترین میزان آن مربوط به تیمار 75 میلی‌مولار بود.
واژه‌های کلیدی: تنش، کلرید سدیم، پرولین، فلفل
متن کامل [PDF 574 kb]   (516 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي |
دریافت: 1398/5/11 | پذیرش: 1399/12/10 | انتشار: 1399/12/10

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.