دوره 12، شماره 1 - ( 3-1400 )                   جلد 12 شماره 1 صفحات 34-17 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


بخش کشاورزی دانشگاه پیام نور، ایران
چکیده:   (1159 مشاهده)
بهمنظور بررسی اثر حجم آبیاری و مصرف محلول‌های غذایی بر عملکرد و اجزای عملکرد گوجه گیلاسی، آزمایش گلخانه‌ای در شهرستان زاهدان به‌صورت کرت‌های خردشده در قالب طرح کاملاً تصادفی اجرا شد. تیمارهای آزمایشی شامل دور آبیاری در سه سطح I1:د10، I2:د15 و I3:د20 لیتر آب در متر مربع در روز به‌عنوان عامل اصلی و غلظت‌های مختلف عناصر کم مصرف در محلول غذایی هوگلند در 3 سطح N1: کاربرد عناصر کم‌مصرف با غلظت نصف محلول هوگلند، N2: کاربرد عناصر کم‌مصرف با غلظت معادل محلول هوگلند، و N3: کاربرد عناصر کم‌مصرف با غلظت یک و نیم برابر محلول هوگلند، به‌عنوان عامل فرعی در نظر گرفته شدند. نتایج نشان داد که بیش‌ترین ارتفاع بوته، قطر ساقه، تعداد میوه در بوته، عملکرد میوه در هر چین، عملکرد نهایی میوه، وزن خشک اندام هوایی در تیمار 20 لیتر آب در متر مربع در روز همراه با محلول غذایی کاربرد عناصر کم‌مصرف با غلظت یک و نیم برابر محلول هوگلند حاصل شد. بیش‌ترین کارآیی مصرف آب نیز از تیمارهای 15 و 20 لیتر آب در متر مربع در روز و مصرف محلول غذایی یک و نیم برابر غلظت عناصر کم‌مصرف در محلول هوگلند به‌ترتیب با میانگین‌های 6/55 و 6/10 گرم عملکرد نهایی میوه تازه هر بوته بر لیتر آب مصرفی هر بوته حاصل شد. پژوهش‌های روابط همبستگی صفات نیز بیانگر رابطه مثبت و معنی‌دار بین عملکرد نهایی میوه با تمامی صفات مورد بررسی بود به‌گونه‌ای که بیش‌ترین همبستگی (0/93 = r) را با صفت تعداد میوه در بوته و کم‌ترین همبستگی (0/72 =r) را با صفت قطر ساقه داشت.  
متن کامل [PDF 2064 kb]   (753 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: روابط آب و گیاه
دریافت: 1399/6/17 | پذیرش: 1400/3/30 | انتشار: 1400/3/10

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.