چکیده: (12978 مشاهده)
آلوئهورا از گیاهان چند ساله متعلق به خانواده Aloeaceae با برگهای سبز گوشتی متصل بههم در قسمت ساقه است. این گیاه بهدلیل طول دوره رشد کوتاه و ارزش اقتصادی زیاد در بین گونههای آلوئه پرطرفدار است و در بخش دارویی، بهداشتی و غذایی استفاده میشود. به منظور بهبود شرایط کشت آلوئهورا در کشت بدون خاک، آزمایشی در گلخانه دانشکده کشاورزی دانشگاه گیلان در سال 1390 در قالب آزمایش کاملاً تصادفی به شکل کرتهای خرد شده در زمان با چهار تکرار طراحی شد. چهار نوع محلول غذایی با مقادیر مختلف نیترات و پتاسیم فاکتور اصلی بودند که در شش زمان مختلف نمونهبرداری از آنها انجام شد. نتایج حاکی از آن بود که پس از 5 تا 6 ماه، اثر محلولهای غذایی بر صفات اندازهگیری شده بهتر نمایان شد. به عبارت دیگر، بهتر است که در تحقیقاتی که روی این گیاه انجام میشود ثبت دادهها دستکم بین 5 تا 6 ماه ادامه یابد. بهطورکلی، محلول غذایی حاوی 8/9 میلیمولار نیترات و 8/5 میلیمولار پتاسیم منجر به بهترین نتیجه در کلیه زمانهای نمونهبرداری شد. در حقیقت، آلوئهورا به مقادیر زیاد عناصر پاسخ مثبت داده و در محلول دارای بیشترین سطح نیترات و پتاسیم بیشترین مقدار شاخصها دیده شد.
واژههای کلیدی: نیترات،
پتاسیم،
ماده خشک،
ژل
نوع مطالعه:
پژوهشي |
دریافت: 1391/12/23 | پذیرش: 1392/2/4 | انتشار: 1392/2/4