پژوهشگاه علوم و فنون هسته ای، پژوهشکده کشاورزی هسته ای، کرج
چکیده: (3369 مشاهده)
آزمایشی با هدف بررسی تغییرات فیزیولوژیک و بیوشیمیایی دو رقم گندم به سطوح مختلف شوری و نیتروژن در مرحله گرده افشانی، به صورت فاکتوریل در قالب طرح کاملاً تصادفی و با سه تکرار در گلخانه تحقیقاتی پژوهشکده کشاورزی، هستهای کرج در سال 1390 اجرا شد. تیمارهای مورد بررسی شامل دو رقم گندم: تجن (حساس به شوری) و بم (متحمل به شوری)، پنج سطح شوری (3/1 (شاهد)، 6، 8، 10 و 12 دسیزیمنس بر متر) و دو سطح کود نیتروژن (75 و 150 کیلوگرم نیتروژن در هکتار) بودند. نتایج نشان داد که در کلیه تیمارهای شوری، کاربرد 150 کیلوگرم کود نیتروژن در هکتار، به طور کلی باعث افزایش محتوای نسبی آب، غلظت کلروفیل a، کلروفیل b، کلروفیل کل، میزان پروتئینهای محلول برگ و فعالیت آنزیم سوپراکسید دسموتاز و کاهش مقدار مالوندآلدئید و همچنین عملکرد دانه در هر دو ژنوتیپ مورد بررسی شد. در نتیجه، وجود تفاوتهای ژنوتیپی بین دو رقم، از نظر متحمل بودن به شوری و نیز از لحاظ کودپذیری در بین این دو ژنوتیپ منجر به تأثیر محسوستر افزایش مصرف کود نیتروژن بر رقم بم نسبت به رقم حساس تجن شد.
نوع مطالعه:
پژوهشي |
دریافت: 1392/7/29 | پذیرش: 1396/7/30 | انتشار: 1396/12/2