دوره 4، شماره 4 - ( 8-1392 )                   جلد 4 شماره 4 صفحات 118-111 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


چکیده:   (10517 مشاهده)
کشت بدون خاک (هیدروپونیک) و تأمین به موقع عناصر غذایی مورد نیاز گیاه، سبب افزایش عملکرد کمی و کیفی می‌گردد. بدین منظور، جهت ارزیابی تأثیر عناصر N، K و Mg بر عملکرد و کیفیت میوه توت‏فرنگی (Fragaria×ananasa cv. Sun Rise) آزمایشی با تیمار شاهد (بدون کود)، دو سطح اوره (100 و 200 میلی‌گرم در لیتر برای هر گلدان)، دو سطح کلرید پتاسیم (75 و 150 میلی‌گرم در لیتر برای هر گلدان) و دو سطح سولفات منیزیم (50 و 100 میلی‌گرم در لیتر برای هر گلدان)، به‌صورت طرح بلوک‌های کامل تصادفی با 5 تکرار در شرایط کنترل شده گلخانه‌ای و به‌صورت کشت هیدروپونیک در بسترهای پرلیت و کوکوپیت با نسبت مساوی (50:50) انجام پذیرفت. ویژگی‌های تعداد گل‌آذین، تعداد گل، تعداد میوه، وزن هر میوه، اسیدیته قابل تیتراسیون، غلظت مواد جامد محلول، سفتی بافت میوه، عملکرد و آنتوسیانین کل میوه در طول آزمایش اندازه‌گیری شدند. نتایج نشان داد که سطح بالای سولفات منیزیم اثر افزاینده معنی‌داری بر تعداد گل‌آذین، گل و میوه دارد. سطح کم اوره، وزن هر میوه را به‌طور معنی‌داری افزایش داد. سطح کم کلرید پتاسیم، غلظت مواد جامد محلول و سفتی بافت میوه را به‌طور معنی‌داری افزایش و سطح زیاد کلرید پتاسیم، آنتوسیانین کل میوه را به‌طور معنی‌داری افزایش داد. هیچیک از تیمارهای آزمایش تأثیر معنی‌داری بر میزان اسیدیته قابل تیتراسیون توت‏فرنگی نداشتند.
متن کامل [PDF 129 kb]   (7904 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي |
دریافت: 1392/8/11 | پذیرش: 1392/8/11 | انتشار: 1392/8/11

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.