Soil and Plant Interactions
روابط خاک و گیاه
Journal of Soil and Plant Interactions -Isfahan University of Technology
http://jspi.iut.ac.ir
18
agent2
2783-5014
2783-5286
fa
jalali
1399
5
1
gregorian
2020
8
1
11
2
online
1
fulltext
fa
اثر کشت بدون خاک با تیمار چای کمپوست بر ویژگیهای فلفل دلمهای بستهبندی شده با دو نوع فیلم متفاوت
The Effect of Soil-Free Cultivation Using Compost Tea on the Characteristics of Packaged Bell Peppers with Two Different Films
پژوهشي
Research
<div style="text-align: justify;"><strong><span dir="RTL" style="letter-spacing:-.2pt;"><span style="font-family:B Lotus;"><span style="font-size:11.0pt;">با استفاده از عواملی چون بستر رشد و بسته­بندی مناسب، می­توان عمر نگهداری محصول گلخانه­ای فلفل دلمه­ای را افزایش داد. در این پژوهش، فلفل دلمه­ای حاصل از کشت بدون خاک روی بسترهای رشد حاوی تیمارهای 0، 25، 50، 75 و 100 درصد چای کمپوست، با استفاده از روش اتمسفر تغییریافته در دو نوع فیلم بسته­بندی شد. سفتی بافت میوه، مواد جامد محلول کل، </span></span></span><span style="letter-spacing:-.2pt;"><span style="font-family:Times New Roman,serif;"><span style="font-size:9.0pt;">pH</span></span></span><span dir="RTL" style="letter-spacing:-.2pt;"><span style="font-family:B Lotus;"><span style="font-size:11.0pt;">، اسیدیته قابل تیتراسیون، ویتامین </span></span></span><span style="letter-spacing:-.2pt;"><span style="font-family:Times New Roman,serif;"><span style="font-size:9.0pt;">C</span></span></span><span dir="RTL" style="letter-spacing:-.2pt;"><span style="font-family:B Lotus;"><span style="font-size:11.0pt;">، و تنفس بلافاصله پس از برداشت و طی مدت نگهداری روی نمونه­های فلفل دلمه­ای با سه تکرار اندازه­گیری شد. داده­های حاصل، در قالب طرح آزمایشی کاملاً تصادفی، با آرایش فاکتوریل سه عاملی (بستر رشد حاوی مقادیر مختلف چای کمپوست، نوع ماده بسته­بندی، و زمان نگهداری) تجزیه و تحلیل شد. نتایج نشان داد ویژگی­های فلفل دلمه­ای رشد کرده روی بسترهای رشد حاوی مقادیر مختلف چای کمپوست اختلاف معنی­داری (</span></span></span><span style="letter-spacing:-.2pt;"><span style="font-family:Times New Roman,serif;"><span style="font-size:9.0pt;">p<</span></span></span><span style="letter-spacing:-.2pt;"><span style="font-family:B Lotus;"><span style="font-size:11.0pt;">0/05</span></span></span><span dir="RTL" style="letter-spacing:-.2pt;"><span style="font-family:B Lotus;"><span style="font-size:11.0pt;">) با بستر رشد بدون چای کمپوست داشت. اما از نظر این که کدام درصد از چای کمپوست بیشترین تأثیر را دارد، جمع­بندی واحدی حاصل نشد. از نظر عامل زمان نگهداری، با این که بیشتر صفات از روند کاهشی برخوردار بودند، در دامنه استانداردهای این ویژگی­ها قرار داشتند. از نظر عامل نوع فیلم نیز فیلم نانویی نسبت به فیلم غیرنانویی برتری داشت. بهطور کلی، فلفل­های رشدکرده روی بسترهای رشد حاوی چای کمپوست بسته­بندی شده در فیلم نانویی تا مدت بیش از یک ماه از ویژگی­های مناسبی برخوردار بودند.</span></span></span></strong></div>
<div style="text-align: justify;">Factors such as suitable substrate and packaging may increase the shelf life of greenhouse bell pepper. In this study, the greenhouse bell pepper plants grown in the substrates containing 0, 25, 50, 75 and 100% compost tea in hydroponic culture were packaged in two types of film using the modified atmosphere method. Firmness of fruit texture, total soluble solids, pH, titratable acidity, vitamin C, and respiration were measured immediately after harvesting and during storage time with three replications. Then, the data obtained from the above tests were analyzed in a completely randomized design with factorial arrangement (three factors: substrates containing different amounts of compost tea, type of packing material, and storage time). Although the results showed that characteristics of the bell peppers grown on the substrates containing different amounts of compost tea were significantly different (<em>p</em><0.05) from the substrate without compost, no significant result was obtained as to which percentage of compost tea had the most impact. With regard to storage time, most of the tested characteristics had a decreasing trend, but still laid within the standard ranges. In terms of the type of film, with a slight difference, nanofilm was superior to polyethylene film. As a conclusion, the bell peppers grown on the substrates containing compost tea and packaged in the nanofilms with the modified atmosphere method had acceptable shelf lifes more than one month.</div>
فلفل دلمهای, چای کمپوست, روش اتمسفر تغییریافته, ویژگیهای فیزیکی و شیمیایی, عمر نگهداری
Bell pepper, Compost tea, Modified atmosphere packaging, Physical and chemical characteristics, Shelf life
93
106
http://jspi.iut.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1758-1&slc_lang=fa&sid=1
B
Tajeddin
بهجت
تاج الدین
behjat.tajeddin@yahoo.com
1800319475328460010424
1800319475328460010424
Yes
Dept. of Food Eng. & Post-harvest Technol. Res., Agric. Eng. Res. Ins. (AERI), Agric. Res., Educ. and Extent. Organ. (AREEO), Karaj, Iran.
بخش تحقیقات مهندسی صنایع غذایی و مسایل پس از برداشت، مؤسسه تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزی، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، کرج
A
Azizi
اصلان
عزیزی
aslan_azizi@yahoo.com
1800319475328460010425
1800319475328460010425
No
Dept. of Food Eng. & Post-harvest Technol. Res., Agric. Eng. Res. Ins. (AERI), Agric. Res., Educ. and Extent. Organ. (AREEO), Karaj, Iran.
بخش تحقیقات مهندسی صنایع غذایی و مسایل پس از برداشت، مؤسسه تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزی، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، کرج
G
Hosseini
گیتا
حسینی
hosseinigita@yahoo.com
1800319475328460010426
1800319475328460010426
No
Dept. of Greenhouse Eng. Res., Agric. Eng. Res. Ins. (AERI), Agric. Res., Educ. and Extent. Organ. (AREEO), Karaj, Iran
بخش تحقیقات مهندسی گلخانه، موسسه تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزی، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، کرج