دوره 6، شماره 4 - ( 11-1394 )                   جلد 6 شماره 4 صفحات 73-63 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تبریز
چکیده:   (5268 مشاهده)

کودهای نیتراته عمده­ترین منابع نیتروژنه محلول­های غذایی هستند. جایگزینی کودهای نیتراته با اوره راه­حلی جهت کاهش این وابستگی است. همچنین، نیکل برای فعالیت آنزیم اوره­آز گیاهان تغذیه شده با اوره ضروری می­باشد. بنابراین، آزمایشی به صورت فاکتوریل در قالب طرح کاملاً تصادفی با پنج سطح اوره (صفر، 25، 50، 75 و 100 میلی­گرم در لیتر) و دو سطح نیکل (صفر و 2 میلی­گرم در لیتر) در چهار تکرار در شرایط آبکشت روی کاهوی رقم سیاهو (Lactuca sativa cv. Siyahoo) اجرا شد. نتایج آزمایش نشان داد که بیشترین وزن تر و خشک برگ و ساقه در غلظت 50 میلی­گرم در لیتر اوره مشاهده شد. سطح برگ در غلظت­های بیش از 25 میلی­گرم در لیتر اوره کاهش یافت. بیشترین شاخص کلروفیل و حداکثر عملکرد فتوشیمیایی کوانتومی فتوسیستم 2 (Fv/Fm) به­ترتیب در تیمارهای 100 و 75 میلی­گرم در لیتر اوره حاصل شد. غلظت نیتروژن کل برگ با افزایش غلظت اوره به­طور معنی­داری افزایش یافت و بیشترین غلظت نیتروژن کل در تیمار 100 میلی­گرم در لیتر اوره به‏دست آمد. کاربرد نیکل، عملکرد و خصوصیات فیزیولوژیک کاهو را کاهش داد؛ در حالی که اثر معنی‌داری بر غلظت نیتروژن کل نداشت.

متن کامل [PDF 916 kb]   (2447 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي |
دریافت: 1394/11/12 | پذیرش: 1394/11/12 | انتشار: 1394/11/12

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.