دوره 11، شماره 2 - ( 6-1399 )                   جلد 11 شماره 2 صفحات 106-93 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


بخش تحقیقات مهندسی صنایع غذایی و مسایل پس از برداشت، مؤسسه تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزی، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، کرج
چکیده:   (1622 مشاهده)
با استفاده از عواملی چون بستر رشد و بسته­بندی مناسب، می­توان عمر نگهداری محصول گلخانه­ای فلفل دلمه­ای را افزایش داد. در این پژوهش، فلفل دلمه­ای حاصل از کشت بدون خاک روی بسترهای رشد حاوی تیمارهای 0، 25، 50، 75 و 100 درصد چای کمپوست، با استفاده از روش اتمسفر تغییریافته در دو نوع فیلم بسته­بندی شد. سفتی بافت میوه، مواد جامد محلول کل، pH، اسیدیته قابل تیتراسیون، ویتامین C، و تنفس بلافاصله پس از برداشت و طی مدت نگهداری روی نمونه­های فلفل دلمه­ای با سه تکرار اندازه­گیری شد. داده­های حاصل، در قالب طرح آزمایشی کاملاً تصادفی، با آرایش فاکتوریل سه عاملی (بستر رشد حاوی مقادیر مختلف چای کمپوست، نوع ماده بسته­بندی، و زمان نگهداری) تجزیه و تحلیل شد. نتایج نشان داد ویژگی­های فلفل دلمه­ای رشد کرده روی بسترهای رشد حاوی مقادیر مختلف چای کمپوست اختلاف معنی­داری (p<0/05) با بستر رشد بدون چای کمپوست داشت. اما از نظر این که کدام درصد از چای کمپوست بیشترین تأثیر را دارد، جمع­بندی واحدی حاصل نشد. از نظر عامل زمان نگهداری، با این که بیشتر صفات از روند کاهشی برخوردار بودند، در دامنه استانداردهای این ویژگی­ها قرار داشتند. از نظر عامل نوع فیلم نیز فیلم نانویی نسبت به فیلم غیرنانویی برتری داشت. به‌طور کلی، فلفل­های رشدکرده روی بسترهای رشد حاوی چای کمپوست بسته­بندی شده در فیلم نانویی تا مدت بیش از یک ماه از ویژگی­های مناسبی برخوردار بودند.
متن کامل [PDF 596 kb]   (726 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي |
دریافت: 1397/4/10 | پذیرش: 1399/6/10 | انتشار: 1399/6/10

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.