چکیده: (30201 مشاهده)
چکیده
در سیستم کشت هیدروپونیک، گیاهان در تمام مراحل رشد نیاز به تأمین عناصر غذایی کافی دارند که باید در بستر کشت مهیا باشند. این پژوهش با هدف بررسی اثر بسترهای مختلف کشت بر جذب عناصر غذایی و عملکرد کمی و کیفی توت فرنگی گلخانه-ای صورت گرفت. آزمایش در قالب طرح کامل تصادفی با پنج تیمار در چهار تکرار در گلخانه تحقیقاتی و آموزشی مجتمع تحقیقاتی جهاددانشگاهی واحد آذربایجان غربی اجرا شد. پنج تیمار شامل پرلیت- کوکوپیت در نسبتهای حجمی 100-0، 75-25، 50-50، 25-75 و 0-100 بودند. ویژگیهای فیزیکوشیمیایی و غلظت عناصر غذایی، علاوه بر عملکرد میوه، اندازهگیری شد. مقایسه تیمارهای بستر کشت نشان داد که بیشترین تعداد گل و میوه در بستر مخلوط پرلیت- کوکوپیت با نسبت حجمی75-25 بهدست آمد. بیشترین عملکرد میوه در تیمارهای پرلیت–کوکوپیت به نسبت حجمی 75-25 و 50-50 بهدست آمد. ارزیابی خصوصیات کیفی میوه نشان داد که بیشترین مقدار وزن خشک و TSS میوهها در پرلیت-کوکوپیت (به نسبت حجمی 100-0) بود. بیشترین غلظت نیتروژن و پتاسیم میوه در تیمار پرلیت- کوکوپیت (به نسبت حجمی 100-0) بود. میوههای رشد کرده در بستر پرلیت- کوکوپیت (به نسبت حجمی 0-100) بیشترین غلظت کلسیم و منیزیم را در مقایسه با سایر تیمارها داشتند. نتیجهگیری کلی نشان میدهد که بیشتر خصوصیات کمی و کیفی میوه توت فرنگی در کشت هیدروپونیک به ترکیب بستر آن بستگی داشته، به طوری که بهترین خصوصیات کمی و کیفی میوه از بستر مخلوط پرلیت- کوکوپیت با نسبتهای حجمی75-25 و 50-50 بهدست آمده است.
نوع مطالعه:
پژوهشي |
دریافت: 1390/9/26 | پذیرش: 1395/11/26 | انتشار: 1395/11/26