دوره 4، شماره 4 - ( 8-1392 )                   جلد 4 شماره 4 صفحات 109-99 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


چکیده:   (13136 مشاهده)
تلاش‌های بسیاری برای افزایش عمر ماندگاری گل‏های شاخه بریده با استفاده از روش‌ها و ترکیبات مختلف شده است. در این پژوهش، تأثیر کاربرد اسید سیتریک و اسید سالسیلیک در مرحله قبل از برداشت بر عمر ماندگاری رز رقم آوالانچ مورد بررسی قرار گرفت. آزمایش در قالب طرح بلوک‌های کامل تصادفی با آرایش فاکتوریل انجام گرفت. اسید سیتریک (با غلظت‌های صفر، 2 و 4 میلی‌مولار) و اسید سالسیلیک (با غلظت‌های صفر، 1 و 2 میلی‌مولار) روی بوته‏های گل رز در شرایط کنترل شده گلخانه و طی 5 مرحله قبل از برداشت، محلول‏پاشی شدند. نتایج به‏دست آمده نشان داد که کاربرد اسید سالسیلیک و اسید سیتریک سبب افزایش طول عمر، جذب آب، قطر گل، کیفیت گل و تأخیر در کاهش وزن تر گل رز شد. بیشترین طول عمر گلدانی (با میانگین 9 روز) مربوط به تیمار اسید سیتریک 4 میلی‌مولار + اسید سالسیلیک 1 میلی‌مولار بود. هم‌چنین، کمترین عمر گلدانی (با میانگین 3/7 روز) در تیمار اسید سالسیلیک 2 میلی‏مولار به‌دست آمد. تیمارهایی که بیشترین عمر گلدانی را داشتند دارای وزن تر بیشتر بوده و مقدار آب زیادتری نیز جذب کردند.
متن کامل [PDF 142 kb]   (5906 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي |
دریافت: 1392/8/11 | پذیرش: 1392/8/11 | انتشار: 1392/8/11

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.