دوره 5، شماره 2 - ( مجله علوم و فنون کشت‌هاي گلخانه‌اي 1393 )                   جلد 5 شماره 2 صفحات 143-133 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


، دانشکده کشاورزی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد مهاباد
چکیده:   (9377 مشاهده)

  اسید هیومیک با فعالیت شبه­هورمونی تأثیر به‏سزایی بر جذب عناصر غذایی، عملکرد و کیفیت محصولات تولیدی دارد. در همین راستا، جهت تعیین بهترین غلظت اسید هیومیک در پرورش گل شاخه بریده همیشه بهار در سیستم هیدروپونیک، تأثیر غلظت­های مختلف اسید هیومیک (صفر، 250، 500، 750 و 1000 میلی­گرم بر لیتر) بر شاخص­های ریخت­شناسی، جذب عناصر غذایی و دوام عمر پس از برداشت گل مورد بررسی قرار گرفت. نتایج آزمایش بیانگر تأثیر معنی­دار اسید هیومیک بر صفات فیزیولوژیک و ریخت­شناسی گل همیشه بهار بود. بر همین اساس، سطح برگ و غلظت کلروفیل a ، b و کل به‌عنوان ظرفیت فتوسنتزی، تعداد گل و غلظت کل فنول در مقایسه با شاهد به‌طور معنی­داری تحت تأثیر کاربرد اسید هیومیک قرار گرفتند. هم‌چنین، اسید هیومیک تأثیر معنی‏داری بر جذب عناصر غذایی فسفر و کلسیم در مقایسه با شاهد داشت. دوام عمر گل به‌عنوان مهم‌ترین عامل کیفیت پس از برداشت، در غلظت 250 میلی­گرم بر­ لیتر اسید هیومیک نسبت به شاهد 20% افزایش یافت. براساس نتایج حاصل از این پژوهش، کاربرد اسید هیومیک با غلظت­های 250 و 500 میلی­گرم بر­ لیتر در محلول غذایی گل شاخه بریده همیشه بهار رقم کریسانتا در سیستم هیدروپونیک توصیه می­گردد.

متن کامل [PDF 198 kb]   (3368 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي |
دریافت: 1393/4/7 | پذیرش: 1393/4/7 | انتشار: 1393/4/7

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.