اسید هیومیک با فعالیت شبههورمونی تأثیر بهسزایی بر جذب عناصر غذایی، عملکرد و کیفیت محصولات تولیدی دارد. در همین راستا، جهت تعیین بهترین غلظت اسید هیومیک در پرورش گل شاخه بریده همیشه بهار در سیستم هیدروپونیک، تأثیر غلظتهای مختلف اسید هیومیک (صفر، 250، 500، 750 و 1000 میلیگرم بر لیتر) بر شاخصهای ریختشناسی، جذب عناصر غذایی و دوام عمر پس از برداشت گل مورد بررسی قرار گرفت. نتایج آزمایش بیانگر تأثیر معنیدار اسید هیومیک بر صفات فیزیولوژیک و ریختشناسی گل همیشه بهار بود. بر همین اساس، سطح برگ و غلظت کلروفیل a ، b و کل بهعنوان ظرفیت فتوسنتزی، تعداد گل و غلظت کل فنول در مقایسه با شاهد بهطور معنیداری تحت تأثیر کاربرد اسید هیومیک قرار گرفتند. همچنین، اسید هیومیک تأثیر معنیداری بر جذب عناصر غذایی فسفر و کلسیم در مقایسه با شاهد داشت. دوام عمر گل بهعنوان مهمترین عامل کیفیت پس از برداشت، در غلظت 250 میلیگرم بر لیتر اسید هیومیک نسبت به شاهد 20% افزایش یافت. براساس نتایج حاصل از این پژوهش، کاربرد اسید هیومیک با غلظتهای 250 و 500 میلیگرم بر لیتر در محلول غذایی گل شاخه بریده همیشه بهار رقم کریسانتا در سیستم هیدروپونیک توصیه میگردد.
بازنشر اطلاعات | |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |