دوره 5، شماره 2 - ( 4-1393 )                   جلد 5 شماره 2 صفحات 153-145 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


دانشکده کشاورزی، دانشگاه تبریز
چکیده:   (7231 مشاهده)

  آزمایشی برای شناسایی یک محلول بهینه از بین محلول­های غذایی رایج برای پرورش کاهو در دانشگاه تبریز انجام شد. در این آزمایش تأثیر چهار محلول غذایی (هوگلند NSHog ، ناپ NSKnop_ ، انگلستان NSUK و محلول دانشگاه تبریز NSUT ) بر روی دو رقم کاهو ) سیاهو و کانکویستادور ( در قالب طرح بلوک کامل تصادفی بررسی و صفاتی مانند شاخص کلروفیل، کارایی فتوسنتز، عارضه فیزیولوژیکی سوختگی حاشیه برگ ( Tip Burn )، وزن تر و خشک، سطح برگ و تعداد برگ خوراکی اندازه‌گیری شد. گیاهان در بستر پرلایت کشت و محلول رسانی به پای بوته به‌صورت دستی انجام شد. نتایج آزمایش نشان داد که محلول­های غذایی تأثیر معنی‌دار روی صفات رویشی دارند. به‌طوری‌که گیاهان تیمار شده با محلول غذایی انگلستان بیشترین وزن تر، وزن خشک، سطح برگ و تعداد برگ خوراکی را دارا بودند. کمترین میزان وزن تر، وزن خشک، سطح برگ و تعداد برگ خوراکی در تغذیه با محلول دانشگاه تبریز مشاهده شد. نتایج حاکی از وجود تفاوت معنی‌داری بین ارقام در برخی از صفات بود. رقم سیاهو وزن تر، سطح برگ و تعداد برگ خوراکی، بیشتری نسبت به رقم کانکویستادور داشت. اثر متقابل رقم و نوع محلول غذایی بر صفت شاخص کلروفیل معنی‌دار شد. با توجه به نتایج می‌توان گفت که محلول غذایی انگلستان در این آزمایش به‌عنوان بهترین محلول غذایی برای کشت بدون خاک کاهو می‌باشد .

متن کامل [PDF 148 kb]   (1872 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي |
دریافت: 1393/4/7 | پذیرش: 1393/4/7 | انتشار: 1393/4/7

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.