دوره 1، شماره 1 - ( مجله علوم و فنون کشت‌هاي گلخانه‌اي 1389 )                   جلد 1 شماره 1 صفحات 64-57 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


چکیده:   (31875 مشاهده)
بیشتر گونه های گیاهی نسبت به غلظت های زیاد آمونیوم حساسند. این آزمایش به منظور بررسی تأثیر منبع نیتروژن بر رشد رویشی، غلظت کلروفیل a و b، و جزءبندی عناصر در گیاه در قالب طرح فاکتوریل با دو عامل شامل منبع نیتروژن (آمونیوم و نیترات) و گونه گیاهی (کاهو و اسفناج) بر پایه طرح کاملاً تصادفی، با سه تکرار اجرا شد. بذور گیاهان در گلدان‌های سفالی حاوی مخلوط پرلیت، ماسه و خاک رس کشت شدند. بعد از دو هفته، نشاها در مرحله دو برگی به داخل گلدان‌های چهار لیتری حاوی محلول هوادهی شده انتقال یافتند، به طوری که در هر گلدان 4 گیاه کشت شد. تیمارها شامل آمونیوم و نیترات در غلظت 5 میلی مولار بود. نتایج نشان داد که در مقایسه با نیترات، آمونیوم سبب کاهش رشد هر دو گیاه شد. غلظت عناصر پتاسیم، منیزیم، و سدیم با تغذیه آمونیوم در هردوگیاه کاهش یافت. کاهش غلظت پتاسیم و منیزیم در بافت‌های گیاهانی که با آمونیوم تغذیه شدند ممکن است در ایجاد علائم سمیت آمونیوم نقش داشته باشد. تغذیه هر دو گیاه با آمونیوم باعث افزایش فسفر در ریشه و اندام هوایی شد. مقدار کلروفیل a و b در گیاهان اسفناج و کاهوی تغذیه شده با آمونیوم بسیار بیشتر از گیاهان تغذیه شده با نیترات بود.
متن کامل [PDF 232 kb]   (5781 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي |
دریافت: 1389/7/25 | پذیرش: 1395/11/26 | انتشار: 1395/11/26

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله روابط خاک و گیاه - Isfahan University of Technology می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق