چکیده: (25441 مشاهده)
کشتهای گلخانهای یکی از راهکارهای استفاده بهینه از منابع طبیعی با توجه به رشد روزافزون جمعیت، محدودیت منابع آب و خاک و کاهش مواد غذایی است. کارشناسان بخش کشاورزی بهرهگیری ازکشتهای گلخانهای را، با توجه به افزایش 10 برابری عملکرد نسبت به کشت در فضای باز، شیوه مناسب برای تحقق امنیت غذایی میدانند. با این وجود، توسعه واحدهای کشتهای گلخانهای نیازمند افرادی با خصلتهای کارآفرین میباشد، چون کارآفرینی تبدیل ایده نو به محصول و یا خدمات جدید است و مزایایی هم چون تسهیل بازاریابی محصولات، ایجاد اشتغال، افزایش بهرهوری، خوداتکایی و رشد اقتصادی در محصولات کشاورزی را به همراه خواهد داشت. در این پژوهش، تأثیر کارآفرینی بر محصولات گلخانهای استان آذربایجان غربی با استفاده از دادههای مقطع زمانی 241 گلخانهدار بررسی شد. ضریب کرونباخ آلفا به منظور تشخیص پایایی پرسشنامه 85% محاسبه گردید که حاکی از پایایی مناسب ابزار پژوهش بوده است. روایی محتوایی پرسشنامه نیز با نظرخواهی از کارشناسان و اساتید مرتبط با موضوع تأیید شده است. نتایج به دست آمده نشان میدهد که مهمترین عامل در اقتصاد گلخانهداری، وجود تقاضا در جامعه برای محصولات گلخانهای میباشد و همچنین کارآفرینی بر میزان نهادههای مصرفی تأثیرمنفی دارد. به عبارت دیگر، کارآفرینی موجب کاهش میزان نهادههای مصرفی میشود. این درحالی است که ریسکگریزی بر میزان نهادههای مصرفی تأثیر منفی میگذارد.
نوع مطالعه:
پژوهشي |
دریافت: 1389/9/27 | پذیرش: 1395/11/26 | انتشار: 1395/11/26