جستجو در مقالات منتشر شده


۳ نتیجه برای صفاری

فاطمه بنی‌اسدی، وحیدرضا صفاری، علی اکبر مقصودی مود،
دوره ۶، شماره ۱ - ( مجله علوم و فنون کشت‌هاي گلخانه‌اي ۱۳۹۴ )
چکیده

برای بررسی تأثیر تنش شوری و پوترسین بر برخی ویژگی‌های مورفولوژیک، بیوشیمیایی و رنگیزه‌های گیاه همیشه‌بهار، آزمایشی به‌صورت فاکتوریل در قالب طرح کاملاً تصادفی شامل چهار سطح کلرید سدیم (۱، ۳، ۶ و ۹ دسی‌زیمنس بر متر) و سه سطح پوترسین (صفر، ۱ و ۲ میلی‏مولار) در گلخانه انجام شد. کلرید سدیم به‌صورت کاربرد خاکی و تیمار پوترسین به صورت محلول‌پاشی برگی بود. نتایج نشان داد که شوری کلیه پارامترهای رویشی و رنگیزه‌ها را به‌طور معنی‌داری کاهش داد؛ ولی میزان قند احیاء برگ و ریشه را افزایش داد. کاربرد پوترسین باعث افزایش کلیه پارامترهای بیوشیمیایی و رنگیزه‌های همیشه‏بهار شد؛ ولی بر تعداد و قطر گل تأثیر معنی‌داری نداشت. محلول‌پاشی ۲ میلی‌مولار پوترسین تحت شوری ۹ دسی‌زیمنس بر متر، به‌ترتیب وزن تر گل، وزن خشک شاخساره، کلروفیل a، کلروفیل کل، کاروتنوئید گلبرگ و قند احیاء برگ را به میزان ۲۹، ۲۷، ۳۵، ۳۲، ۱۷ و ۱۵ درصد نسبت به عدم مصرف پوترسین افزایش داد. بر اساس نتایج حاصل از این پژوهش، کاربرد پوترسین موجب بهبود ویژگی‌های رشدی، بیوشیمیایی و رنگیزه‌های گیاه همیشه‏بهار تحت تنش شوری شد.
لیلا کشاورز، مهری صفاری، پوراندخت گلکار،
دوره ۶، شماره ۳ - ( مجله علوم و فنون کشت‌هاي گلخانه‌اي ۱۳۹۴ )
چکیده

با توجه به رشد گیاهان داروئی متنوع و روند افزایش توسعه اراضی شور در کشور، شناسایی گیاهان دارویی مقاوم به شوری اهمیت زیادی دارد. این مطالعه به منظور بررسی اثرات تنش شوری بر صفات مختلف رازیانه در کشت بدون خاک (در مراحل جوانه‌زنی و گیاهچه­ای) صورت گرفت. این آزمایش به صورت فاکتوریل، در قالب طرح کاملاتصادفی با چهار تکرار( در آزمایش اول) و  سه تکرار (در آزمایش دوم)  انجام شد. اثرات سطوح شوری [(شاهد) ۰،۵۰، ۱۵۰،۱۰۰، ۲۰۰ (میلی مولار)] از نمک کلرید سدیم بر روی سه توده (شیراز، اصفهان و استهبان) مورد مطالعه قرار گرفت. نتایج حاصل از تجزیه واریانس و مقایسه میانگین صفات ندازه­گیری شده نشان داد که با افزایش سطوح شوری، درصد جوانه­زنی، شاخص بنیه بذر، طول ریشه، طول ساقه، وزن خشک ریشه، وزن خشک ساقه، نسبت اندام هوایی به ریشه، بیوماس، شاخص کلروفیل، محتوای کلروفیل­ aو b، و محتوای کاروتنوئید در ژنوتیپ­های مختلف رازیانه به طورمعنی‌داری در هر دو مرحله رشدی کاهش یافت. در ژنوتیپ­های مختلف اختلاف معنی‌داری بین سطوح مختلف شوری مشاهده شد، بطوریکه بیشترین مقدار هریک از این صفات در تیمار شاهد و کمترین مقدار آن در تیمار حداکثر تنش شوری بود. تحمل به شوری در مرحله گیاهچه­ای نسبت به مرحله جوانه زنی بیشتر بود و در هر دو آزمایش ژنوتیپ رازیانه شیراز، نسبت به دو توده دیگر برتری نشان داد.


حسین صفاری، هرمز سجادی،
دوره ۱۴، شماره ۲ - ( نشریه روابط خاک و گیاه ۱۴۰۲ )
چکیده

گوجه‌‌فرنگی از مهم‌ترین گیاهان زراعی است که کشت آن به‌صورت نشایی است. انتخاب بستر کشت اقتصادی و مطلوب برای تولید نشاء با کیفیت اهمیت دارد. بنابراین به‌منظور استفاده از کمپوست‌ تولیدشده از ضایعات هرس درخت خرما (برگ و دمبرگ) به‌عنوان بستر تولید نشاء گوجه‌فرنگی در شرایط گلخانه‌ای، آزمایشی در قالب طرح کاملاً تصادفی با پنج تیمار شامل انواع بسترهای کاشت در سه تکرار در سال زراعی ۹۹-۱۳۹۸ در گلخانه پژوهشی مؤسسه تحقیقات خاک و آب اجرا شد. تیمارها (بسترهای کاشت) شامل: ۱) کمپوست تولیدشده از ضایعات هرس درخت خرما (پالم‌پیت) (PP)، ۲) پیت‌ماس (PM)، ۳) کوکوپیت (CP)، ۴) مخلوط پالم‌پیت و پیت‌ماس (PP+PM)، و ۵) مخلوط کوکوپیت و پیت‌ماس (CP+PM) بود. پس از کشت نشاء گوجه‌فرنگی داده‌برداری و میزان جذب عناصر گیاه و شاخص‌های رشد گیاه در انتهای دوره رشد اندازه‌گیری شده و تجزیه آماری نتایج با نرم‌افزار SAS به همراه تحلیل و بررسی اقتصادی انجام شد. بررسی آماری نتایج تجزیه گیاه (نشاء گوجه‌فرنگی) نشان داد بیش‌ترین غلظت نیتروژن، فسفر و پتاسیم (۱/۴۷ درصد نیتروژن، ۰/۱۸ درصد فسفر و ۲/۸۳ درصد پتاسیم) به‌ترتیب در تیمارهای پیت‌ماس، ترکیب کوکوپیت و پیت‌ماس و پالم‌پیت مشاهده شد که نسبت به بقیه تیمارها در سطح یک درصد معنی‌دار شد. از نظر ارتفاع، نشاء گوجه‌‌فرنگی بهترین تیمار پیت‌ماس (۸/۳۴ سانتی‌متر) بود و تیمار پالم‌پیت (۷/۵۶ سانتی‌متر) و ترکیب پالم‌پیت و پیت‌ماس (۷/۵۶ سانتی‌متر) مشترکاً در رده دوم قرار گرفتند. کم‌ترین ارتفاع نشاء از تیمار کوکوپیت (۵/۳۷ سانتی‌متر) بدست آمد. بیش‌ترین طول ریشه (۸/۶۹ سانتی‌متر) مربوط به تیمار پالم‌پیت + پیت‌ماس و کم‌ترین مقدار آن (۶/۶۲ سانتی‌متر) در تیمار کوکوپیت بود و اختلاف این دو تیمار در سطح یک درصد معنی‌دار شد. مقایسه اقتصادی انواع بسترهای کشت در پژوهش حاضر نشان داد که هزینه هر لیتر پالم‌پیت مناسب تولید داخل نسبت به کوکوپیت ۵۰ درصد و نسبت به پیت‌ماس ۱۰۰ درصد ارزان‌تر تمام می‌شود و می‌تواند به‌عنوان جایگزین کوکوپیت و پیت‌ماس وارداتی در نشاءکاری گوجه‌فرنگی استفاده شود.

صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله روابط خاک و گیاه - Isfahan University of Technology می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق