جستجو در مقالات منتشر شده


۳ نتیجه برای آکواپونیک

حمید رضا روستا، عبدالرضا سجادی نیا،
دوره ۱، شماره ۳ - ( ۹-۱۳۸۹ )
چکیده

آکواپونیک ترکیبی از پرورش ماهی و گیاه در سیستم‌های گردشی است. پرورش ماهی در سیستم بسته با بازچرخانی آب باعث تجمع مواد آلی زائد در محیط کشت می‌شود. اگر این مواد متابولیک به تغذیه گیاهان برسند زائد نیستند، بلکه ارزش اقتصادی داشته و برای سیستم تولید ماهی منفعت دارند. بیشتر سیستم‌های آکواپونیک به صورت بسترهای پر شده با پرلیت، لایه نازک محلول غذایی و یا سیستم Raft طراحی می‌شوند. پارامترهای فتوسنتزی و روابط آبی شاخص‌های خوبی برای تشخیص میزان سلامت گیاهان به شمار می‌روند و به عنوان ابزاری برای مطالعه وضعیت فیزیولوژیک گیاه در سیستم‌های مختلف کشت مورد استفاده قرار می‌گیرند. این آزمایش به منظور بررسی ویژگی‌های اکوفیزیولوژیک گیاه نعناع در دو بستر آکواپونیک Raft و پرلیت انجام شد. در سیستم Raft ریشه گیاهان در داخل آب ماهی معلق بود و آب را از زیر گلدان جذب می‌کردند. در صورتی‌که در سیستم پرلیت، ریشه‌ها در بستر پرلیت بودند و آبیاری از بالای گلدان‌ها انجام می‌شد. گیاهان رشد کرده در سیستم Raft علائم کمبود عناصر معدنی را به صورت کلروز برگ‌ها نشان دادند. اندازه‌گیری پارامترهای فتوسنتزی و آبی نشان داد که میزان فتوسنتز، هدایت روزنه‌ای، تعرق، کارآیی مزوفیل، کارآیی مصرف آب و تشعشع فعال فتوسنتزی در تیمار آکواپونیک پرلیت نسبت به آکواپونیک Raft بیشتر بود. در صورتی‌که میزان مقاومت روزنه‌ای، دمای برگ و CO۲ زیر روزنه‌ای در تیمار آکواپونیک Raftنسبت به آکواپونیک پرلیت بیشتر بود. بنابراین به نظر می‌رسد که کاشت گیاه نعناع در محیط پرلیت به علت بهتر بودن خصوصیات اکوفیزیولوژیک گیاه نتیجه بهتری داشته باشد.
حمیدرضا روستا، فاطمه قربانی،
دوره ۲، شماره ۳ - ( ۹-۱۳۹۰ )
چکیده

چکیده آکواپونیک علم تلفیق تولید ماهی و گیاه در یک رابطه هم‌زیستی است. آزمایشی در دانشگاه ولی عصر رفسنجان به‌صورت فاکتوریل با دو فاکتور سیستم کشت در دو سطح (هیدروپونیک و آکواپونیک) و گونه گیاهی در دو سطح (نعناع فلفلی و نعناع معمولی) و طرح پایه کامل تصادفی با سه تکرار اجرا گردید. نتایج نشان داد که اکثر فاکتورهای رویشی در دو گونه نعناع در سیستم هیدروپونیک بیشتر از سیستم آکواپونیک بودند. به طوری که وزن تر و خشک اندام‌های هوایی و ریشه، سطح برگ و تعداد گره در هر دو گونه نعناع در سیستم هیدروپونیک بیشتر از سیستم آکواپونیک بود. شاخص سبزینگی به طور معنی‌داری تحت تأثیر سیستم کشت قرار گرفت و میزان آن در سیستم هیدروپونیک بیشتر از سیستم آکواپونیک بود. گونه نعناع معمولی در محیط هیدروپونیک و گونه نعناع فلفلی در محیط آکواپونیک بیشترین اسانس را داشتند. کم بودن غلظت عناصر منیزیم و منگنز در برگ‌های نعناع معمولی و نیتروژن، فسفر، منیزیم و منگنز در برگ‌های نعناع فلفلی دلیل احتمالی کاهش رشد گیاهان در سیستم آکواپونیک در مقایسه با سیستم هیدروپونیک بوده است.
مریم یعقوب‌وند، حسن مومیوند، اشکان بنان، محمدرضا راجی،
دوره ۱۲، شماره ۳ - ( ۹-۱۴۰۰ )
چکیده

پژوهش حاضر با هدف تلفیق زیستی پرورش ماهی کپور و پنج‌گونه نعناع در سیستم آکواپونیک انجام شد. بررسی ﺑﻪ‌صورت طرح آزمایشی کرت‌های خردشده در زمان اجرا شد. گونه‌های نعناع (شامل نعناع آبی، پونه، سبز، سیب و فلفلی) به‌عنوان فاکتور اصلی و برداشت (چین اول و چین دوم) به‌عنوان فاکتور فرعی در نظر گرفته شدند. بیشترین وزن تازه و خشک برگ، وزن تازه و خشک استولون، وزن تازه اندام هوایی، وزن خشک کل بوته، تعداد برگ، طول میان گره، تعداد استولون و سطح برگ مربوط به نعناع آبی بود. گونه‌های نعناع آبی، فلفلی و پونه نیز بیش‌ترین وزن خشک اندام هوایی و قطر ساقه را به خود اختصاص دادند. بیش‌ترین وزن خشک ساقه و ارتفاع بوته نیز مربوط به پونه بود. بیش‌ترین نسبت برگ به ساقه در نعناع سیب، نعناع سبز و نعناع آبی مشاهده شد. بیش‌ترین محتوای نسبی آب (RWC) مربوط به نعناع فلفلی بود که با گونه‌های نعناع آبی، نعناع سبز و نعناع سیب اختلاف معنی‌داری نداشت. بیش‌ترین میزان شاخص سبزینگی (SPAD) در نعناع آبی و فلفلی به‌دست آمد. علاوه بر این، اغلب صفات مورد بررسی در این آزمایش شامل وزن تازه برگ، وزن تازه استولون، وزن تازه اندام هوایی، تعداد برگ، ارتفاع بوته، تعداد ساقه اصلی و فرعی، سطح برگ، RWC و شاخص SPAD برای گونه‌های نعناع در چین دوم زیادتر بودند. در مجموع نعناع آبی و نعناع فلفلی از لحاظ اغلب صفات مورد بررسی بهتر از دیگر گونه‌ها نشان دادند و پتانسیل زیاد این دو گونه برای کشت در سیستم آکواپونیک نمایان شد.


صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله روابط خاک و گیاه - Isfahan University of Technology می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق