جستجو در مقالات منتشر شده


۳ نتیجه برای منگنز

نسرین فرزانه، احمد گلچین، کاظم هاشمی‌مجد،
دوره ۱، شماره ۲ - ( ۵-۱۳۸۹ )
چکیده

به منظور مطالعه اثر نیتروژن و بور بر وزن خشک اندام هوایی و ریشه و غلظت عناصر غذایی برگ گوجه فرنگی در محیط کشت آبکشت، آزمایشی با ۱۶ تیمار و در سه تکرار به صورت فاکتوریل با طرح پایه کامل تصادفی در گلخانه دانشکده کشاورزی دانشگاه زنجان، در سال ۱۳۸۶ به اجرا در آمد. در این آزمایش بذر گوجه‌فرنگی رقم Rio Grande Ug انتخاب گردید و اثر مستقل و متقابل چهار سطح نیتروژن (۱۰۰، ۲۰۰، ۳۰۰ و ۴۰۰ میلی‌گرم در لیتر) و چهار سطح بور (۵/۰، ۰/۱ و ۵/۱و ۰/۲ میلی‌گرم در لیتر) بر وزن خشک اندام هوایی و ریشه و غلظت نیتروژن، بور، آهن، منگنز و روی برگ گوجه فرنگی مورد بررسی قرار گرفت. نتایج نشان داد که اثر مستقل و متقابل نیتروژن و بور بر وزن خشک اندام های هوایی و ریشه معنی دار بود. بیشترین وزن خشک اندام هوایی از تیمار ۳۰۰ میلی گرم درلیتر نیتروژن+ ۰/۱ میلی گرم در لیتر بور و بیشترین عملکرد میوه و وزن خشک ریشه از تیمار ۲۰۰ میلی گرم در لیتر نیتروژن+ ۰/۱ میلی-گرم در لیتر بور به دست آمد. با افزایش سطوح نیتروژن در محلول غذایی، غلظت نیتروژن و منگنز برگ افزایش و غلظت آهن، بور و روی برگ کاهش معنی داری یافت. در حالی‌که با افزایش سطوح بور در محلول غذایی، غلظت نیتروژن، بور و روی افزایش و غلظت آهن و منگنز برگ کاهش معنی داری یافت. با توجه به نتایج به دست آمده از این آزمایش مصرف توأم ۲۰۰ میلی‌گرم در لیتر نیتروژن و ۰/۱ میلی‌گرم در لیتر بور برای حصول بیشترین عملکرد میوه گوجه‌فرنگی در محیط های آبکشت توصیه می‌گردد.
هاجر تاجی، احمد گلچین،
دوره ۱، شماره ۴ - ( ۱۲-۱۳۸۹ )
چکیده

به منظور بررسی کارآیی ذرت در پاک‌سازی کادمیم از خاک و تأثیر سطوح مختلف گوگرد به عنوان تشدید کننده جذب بر عملکرد اندام هوایی و ریشه و غلظت برخی عناصر کم مصرف در ذرت، آزمایشی گلخانه‌ای در دانشگاه زنجان در سال ۱۳۸۷ به مدت ۶۰ روز انجام شد. در یک آزمایش فاکتوریل و در طرح کامل تصادفی با سه تکرار در هر تیمار، سه سطح گوگرد (صفر، ۱ و ۲ تن گوگرد در هکتار) از منبع گوگرد عنصری و شش سطح کادمیم (صفر، ۵۰، ۱۰۰، ۱۵۰، ۲۰۰ و ۲۵۰ میلی‌گرم در کیلوگرم خاک) از منبع سولفات کادمیم به گلدان‌ها اضافه شد و سپس بذر ذرت رقم سینگل کراس ۷۰۴ در آن کشت گردید. نتایج آزمایش نشان داد که تأثیر سطوح مختلف کادمیم و مقدار افزودنی گوگرد بر غلظت کادمیم، وزن تر و خشک و غلظت روی، آهن، منگنز و مس در اندام هوایی و ریشه گیاه معنی‌دار (۰۱/۰> P) بود. با افزایش سطح کادمیم در خاک، غلظت کادمیم در اندام‌های هوایی و ریشه گیاه ذرت افزایش ولی وزن تر و خشک گیاه کاهش یافت. کاربرد گوگرد باعث افزایش غلظت کادمیم در اندام‌های هوایی و ریشه گیاه ذرت شد، ولی وزن این قسمت‌ها را کاهش داد. غلظت روی، آهن، مس و منگنز اندام‌های هوایی با کاربرد گوگرد و کادمیم کاهش یافت. در مجموع، به نظر می‌رسد مصرف گوگرد با کاهش اسیدیته محیط ریشه می‌تواند باعث جذب بیشتر کادمیم توسط ریشه شود.
سمانه اسکندری، وحید مظفری،
دوره ۳، شماره ۴ - ( ۱۲-۱۳۹۱ )
چکیده

به‎منظور بررسی تأثیر سطوح مختلف مس و شوری بر جذب عناصر کم‌مصرف در شاخساره و ریشه نهال‎های پسته، یک آزمایش فاکتوریل در قالب طرح کاملاً تصادفی با سه تکرار در اردیبهشت ماه سال ۱۳۸۷ در گلخانه دانشکده کشاورزی دانشگاه ولیعصر (عج) رفسنجان اجرا شد. تیمارها شامل پنج سطح شوری (صفر، ۸۰۰ ، ۱۶۰۰، ۲۴۰۰ و ۳۲۰۰ میلی‌گرم در کیلوگرم خاک از منبع کلرید سدیم)، چهار سطح مس (صفر، ۵/۲، ۵ و ۵/۷ ﻣﻴﻠﻲ‌ﮔﺮﻡ مس در کیلوگرم خاک از منبع سولفات مس) و دو رقم پسته (بادامی زرند و قزوینی) بودند. نتایج نشان داد که تنش شوری، جذب عناصر غذایی کم-مصرف شامل مس، آهن، روی و منگنز را در شاخساره و ریشه به‌طور معنی‎‎داری کاهش داد (P<۰,۰۵). کاربرد ۵ میلی‎گرم مس در کیلوگرم خاک، باعث افزایش معنی‎دار جذب مس، آهن و منگنز شاخساره گردید، ولی بر جذب روی شاخساره تأثیر معنی‌دار نداشت. مصرف ۵/۲ میلی‎گرم مس در کیلوگرم خاک، افزایش معنی‎دار جذب مس، آهن و منگنز ریشه را به دنبال داشت، درحالی‌که بر جذب روی ریشه تأثیر معنی‌دار نداشت. در مجموع، جذب عناصر غذایی کم-مصرف در رقم بادامی به‎طور معنی‎داری بیشتر از رقم قزوینی بود. از آنجا که در مناطق پسته‌کاری، درختان با محدودیت جذب عناصر کم‌مصرف مواجه هستند، لذا استفاده از رقم بادامی زرند به‌عنوان پایه توصیه می‌گردد.

صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله روابط خاک و گیاه - Isfahan University of Technology می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق