Soil and Plant Interactions
روابط خاک و گیاه
Journal of Soil and Plant Interactions -Isfahan University of Technology
http://jspi.iut.ac.ir
18
agent2
2783-5014
2783-5286
fa
jalali
1391
9
1
gregorian
2012
12
1
3
3
online
1
fulltext
fa
استفاده از پیوند جهت بهبود تحمل گوجه فرنگی به شوری در شرایط هیدروپونیک
The use of grafting to improve salt tolerance of tomato in hydroponic conditions
پژوهشي
Research
استفاده از فن پیوند زدن میتواند به عنوان یک رویکرد برای افزایش مقاومت ارقام گوجهفرنگی به شوری مطرح باشد. برای ارزیابی تأثیر پیوند بر مقاومت گوجهفرنگی به شوری، دو رقم گوجهفرنگی رایج به نام حمرا و کوین روی یک پایه مقاوم به شوری به نام AR-9704، به روش اسکنهای پیوند شده و در شرایط گلخانه با استفاده از سیستم هیدروپونیک تحت تأثیر سه تیمار شوری با هدایت الکتریکی 3/2، 3/5 و 3/8 دسیزیمنس بر متر قرار گرفتند. نتایج نشان داد که تیمار شوری 3/8 دسیزیمنس بر متر به طور معنیداری عملکرد تک بوته را کاهش داد. دلیل اصلی این کاهش عملکرد، کاهش تعداد و وزن میوهها بود. تأثیر برهمکنش سطوح شوری و رقم نیز در سطح 1% از نظر آماری معنیدار بود. استفاده از پایههای پیوندی ارقام حمرا و کوین در سطوح مختلف شوری با افزایش عملکرد تک بوته همراه بود. اما این افزایش فقط در سطح 3/2 دسیزیمنس بر متر معنیدار شد. در سطح شوری کم (3/2 دسیزیمنس بر متر)، مقدار لیکوپن در رقم حمرا پیوندی و مقدار β کاروتن در هر دو پایه پیوندی حمرا و کوین نسبت به سایر تیمارها برتری معنیدار داشت. مقدار لیکوپن و اسکوربیک اسید در سطوح شوری متوسط (3/5 دسیزیمنس بر متر) و زیاد (3/8 دسیزیمنس بر متر) و غلظت مواد جامد محلول در میوه در سطح شوری 3/8 دسیزیمنس بر متر، در پایههای پیوندی به طور معنیداری نسبت به پایههای غیر پیوندی بیشتر بود.
Application of grafting technique could be an approach for increasing salinity resistance of tomato cultivars. To assess the impact of grafting on resistance of tomato to salinity, two varieties of conventional tomato called Hamra and Kevin were grafted on a salt-resistant base, called AR-9704, using chisel grafting method, and were grown in the greenhouse, using a hydroponic system, under three levels of salinity (EC of 2.3, 5.3 and 8.3 dS/m). The results showed that 8.3 dS/m treatment significantly reduced yield per plant. The main reason for this reduction was lower number and weight of the fruits. Interaction of salinity and cultivar was also statistically significant (P<0.01). The use of grafted cultivars of Hamra and Kevin increased yield per plant at different salinity levels. However, this increase was significant at 2.3 dS/m salinity level. At low salinity level (2.3 dS/m), the lycopene content in grafted Hamra and β-carotene content in both grafted Hamra and Kevin cultivars had significant advantage over other treatments. The amount of ascorbic acid and lycopene at moderate and high salinity levels (5.3 and 8.3 dS/m, respectively), and fruit’s soluble solids concentration at salinity level of 8.3 dS/m in grafted cultivars were significantly higher than non-grafted cultivars.
پیوند زدن، لیکوپن، بتاکاروتن
Grafting, Lycopene, β-carotene
67
76
http://jspi.iut.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-609-4&slc_lang=fa&sid=1
P.
Jafari
پیمان
جعفری
peimanjafari@yahoo.com
180031947532846002104
180031947532846002104
Yes
A.H.
Jalali
امیرهوشنگ
جلالی
180031947532846002105
180031947532846002105
No