دوره 6، شماره 3 - ( 8-1394 )                   جلد 6 شماره 3 صفحات 24-15 | برگشت به فهرست نسخه ها

گروه مهندسی علوم باغبانی و فضای سبز، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد.

ژربرا یکی از مهمترین گل­های بریده در جهان است که به طور وسیعی در بسیاری از گلخانه­های تجاری تولید می­شود. امروزه، افزایش عملکرد و کیفیت یکی از ضرورت­های تولید به شمار می­رود. این پژوهش با هدف ارزیابی اثر محلول­پاشی سالیسیلیک اسید و تیامین بر ویژگی­های کمی و کیفی گل ژربرا، در قالب طرح کاملاً تصادفی با چهار تکرار، به صورت گلدانی در گلخانه انجام شد. تیمار­ها شامل آب شهری (شاهد)، سالیسیلیک اسید (غلظت­های 75 و 150 میکرومولار) و تیامین (غلظت­های 250 و 500 میکرومولار) بودند. محلول­پاشی در دو مرحله و به فاصله زمانی دو هفته انجام پذیرفت. نتایج نشان داد که تیمار­های مورد استفاده تأثیر معنی­داری بر ویژگی­های کمی و کیفی گل ژربرا داشتند. بزرگ­ترین قطر گل، کوتاه­ترین دوره رشد و بیشترین تعداد گل مربوط به تیمار سالیسیلیک اسید 75 میکرومولار بود. با این حال، بیشترین قطر ساقه در تیمار سالیسیلیک اسید 150 میکرومولار به‏دست آمد. در این آزمایش، تیمار تیامین 500 میکرومولار بزرگ‌ترین طول ساقه گل­دهنده و بیشترین شاخص کلروفیل نسبی را داشت. بنابراین، به نظر می­رسد سالیسیلیک اسید و تیامین میتوانند سبب افزایش راندمان تولید و بهبود کیفیت گل ژربرا شوند و از این نظر بهترین تیمار، سالیسیلیک اسید با غلظت 75 میکرومولار بود.

نوع مطالعه: كاربردي |
دریافت: 1394/8/13 | پذیرش: 1394/8/13 | انتشار: 1394/8/13