دوره 6، شماره 3 - ( مجله علوم و فنون کشت‌هاي گلخانه‌اي 1394 )                   جلد 6 شماره 3 صفحات 150-135 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


گروه باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد رشت
چکیده:   (5610 مشاهده)

آب مورد نیاز گلخانه‌های منطقه کیشستان شهرستان صومعه‌سرا (استان گیلان) به طور عمده از منابع آب زیرزمینی تأمین می‌شود که از کیفیت مطلوبی برخوردار نیست. یکی از راه­های کاهش اثر شوری، تغذیه صحیح است. در یک پژوهش گلخانه­ای، اثر شوری آب و محلول­پاشی با دو عنصر کلسیم و سیلیسیم بر رشد ژربرا و عمر پس از برداشت آن در یک آزمایش فاکتوریل در قالب طرح کاملاً تصادفی با دو فاکتور بررسی شد. فاکتور اول شوری آب آبیاری در دو سطح (صفر و 5/1 دسی­زیمنس بر متر) و فاکتور دوم، محلول­پاشی در هفت سطح (بدون تغذیه، دو و چهار بار کلسیم، دو بار  کلسیم و یک بار سیلیسیم، دو بار کلسیم و سیلیسیم، چهار بار کلسیم و یک بار سیلیسیم و چهار بار کلسیم و دو بار سیلیسیم) هر کدام با سه تکرار بود. نتایج نشان داد که محلول­پاشی چهار بار کلسیم، افزایش ارتفاع ساقه، قطر ساقه و گردن ساقه، عمر پس از برداشت و غلظت کلسیم در اندام هوایی را به همراه داشت. در تمام تیمارهای محلول­پاشی، تعداد گل در شوری صفر بیشتر از شوری dS/m 5/1 بوده. به­طور کلی، در صورت مصرف آب­های با کیفیت نامناسب (شوری dS/m 5/1)، اثر شوری بر وزن تر و خشک گیاه و عمر پس از برداشت گل ژربرا را می­توان با محلول­پاشی کلسیم و سیلیسیم کاهش داد. با توجه به این که کیفیت نامطلوب آب در شهرک گلخانه­ای رشت واقع در صومعه­سرا یکی از مشکلات اساسی کشاورزان، به ویژه در پرورش گیاهان زینتی، می‌باشد، اثر شوری این آب­ها بر رشد گیاه را می­توان با محلول­پاشی عناصر غذایی، به­ویژه کلسیم و سیلیسیم، تعدیل کرد. از این نظر، تیمار چهار بار محلول­پاشی کلسیم و همچنین تیمار دو بار محلول­پاشی کلسیم و دو بار محلول­پاشی سیلیسیم قابل توصیه می­باشند.

واژه‌های کلیدی: تغذیه، کود‌دهی، تنش‌های محیطی
متن کامل [PDF 484 kb]   (2345 دریافت)    
نوع مطالعه: كاربردي |
دریافت: 1394/8/16 | پذیرش: 1394/8/16 | انتشار: 1394/8/16

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله روابط خاک و گیاه - Isfahan University of Technology می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق