دوره 8، شماره 4 - ( مجله علوم و فنون کشت‌هاي گلخانه‌اي 1396 )                   جلد 8 شماره 4 صفحات 66-55 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تربیت مدرس، تهران
چکیده:   (3292 مشاهده)
امروزه، با توجه به انواع آلودگی‌های زیست‏محیطی کودهای شیمیایی، کودهای آلی به عنوان یک جایگزین مطلوب آنها، حداقل در بخش فضای سبز، مطرح می­باشند. از طرف دیگر، پاسخ بسیاری از گیاهان زینتی، از جمله قرنفل، به کاربرد کودهای آلی و شیمیایی مشخص نیست. لذا، این تحقیق به منظور بررسی رشد و تولید کمی و کیفی گل قرنفل به سطوح مختلف کود دامی (صفر، 20 و 40 درصد حجمی خاک) و کود NPK (صفر، 1، 2 و 4 گرم بر کیلوگرم خاک) به صورت گلدانی و تحت شرایط گلخانه­ای و به صورت فاکتوریل در قالب طرح کاملاً تصادفی در سه تکرار انجام گرفت. نتایج این پژوهش نشان داد که کاربرد 20% حجم گلدان کود دامی، در مقایسه با عدم مصرف یا مصرف 40%، و مقادیر کم NPK، منجر به افزایش صفات تعداد برگ، ارتفاع گیاه، تعداد شاخه در بوته و تعداد گل در گیاه گردید. مقادیر بیشتر کود دامی (40%) و همچنین مقادیر زیاد کود شیمیایی (2 و 4 گرم بر کیلوگرم خاک) به تنهایی، و مخصوصاً در ترکیب با هم، منجر به کاهش رشد و نمو گیاه و افزایش معنی­دار زمان­های سبز شدن، ساقه رفتن و گل دادن گیاه شد. علی­رغم جوانه­زنی کندتر و کمتر و همچنین رشد کمتر گیاهان در تیمار 40% کود دامی، کاربرد کود دامی در هر دو سطح منجر به افزایش تعداد گل، طول دوره گل‏دهی و طول عمر گل شاخه بریده گردید. لذا، با توجه به این نتایج و همچنین اهمیت سلامت محیط­زیست، مقادیر متوسط کود دامی و مقادیر کم یا عدم کاربرد کود ماکرو برای تولید بهینه کمی ­و کیفی گل قرنفل مناسب می­باشند.
متن کامل [PDF 238 kb]   (1344 دریافت)    
نوع مطالعه: كاربردي |
دریافت: 1394/12/8 | پذیرش: 1395/10/23 | انتشار: 1396/12/2

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله روابط خاک و گیاه - Isfahan University of Technology می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق