گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه بیرجند
چکیده: (3048 مشاهده)
بهمنظور بررسی تأثیر غوطهوری سوخ مریم در زمان و غلظتهای مختلف کود کامل NPK بر صفات کمی و کیفی گل مریم رقم دابل، آزمایشی بهصورت فاکتوریل بر پایه طرح کاملاً تصادفی با چهار تکرار در شرایط گلخانه انجام شد. فاکتور اول شامل غوطهوری سوخ در سه زمان (20، 40 و 60 دقیقه) و فاکتور دوم شامل غلظتهای مختلف کود کاملNPK در چهار سطح (صفر، 3، 6 و 9 گرم در لیتر) بود. صفات طول ساقه گلدهنده، طول گلآذین، قطر و طول اولین گلچه، تعداد گلچه، طول و عرض برگ، تعداد برگ و قطر ساقه گلدهنده مورد ارزیابی قرار گرفتند. نتایج نشان داد که بیشترین مقادیر صفات طول ساقه گلدهنده (06/72 سانتیمتر)، قطر اولین گلچه (28/4 سانتیمتر) و تعداد گلچه (14/29) از تیمار 60 دقیقه غوطهوری بهدست آمد. همچنین، بیشترین مقادیر صفات طول ساقه گلدهنده (58/73 سانتیمتر)، طول گلآذین (91/27 سانتیمتر) و قطر اولین گلچه (34/4 سانتیمتر) از تیمار 3 گرم در لیتر کود کامل حاصل شد. اثرهای متقابل نشان داد که بیشترین طول گلآذین (25/29 سانتیمتر) و قطر اولین گلچه (02/5 سانتیمتر) از تیمار غوطهور کردن سوخها به مدت 40 دقیقه در غلظت 3 گرم در لیتر کود کامل بهدست آمد. نتایج حاصل از این تحقیق نشان داد که غوطهور کردن سوخهای گل مریم در محلول کود کامل، قبل از کاشت، باعث بهبود معنیدار خصوصیات کمی و کیفی گل مریم شد.
نوع مطالعه:
پژوهشي |
دریافت: 1395/3/23 | پذیرش: 1396/3/12 | انتشار: 1397/3/25