دوره 9، شماره 1 - ( 3-1397 )                   جلد 9 شماره 1 صفحات 62-53 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه بیرجند
چکیده:   (2701 مشاهده)
به‌منظور بررسی تأثیر غوطه‌وری سوخ مریم در زمان و غلظت‌های مختلف کود کامل NPK بر صفات کمی و کیفی گل مریم رقم دابل، آزمایشی به‌صورت فاکتوریل بر پایه طرح کاملاً تصادفی با چهار تکرار در شرایط گلخانه انجام شد. فاکتور اول شامل غوطه‌وری سوخ در سه زمان (20، 40 و 60 دقیقه) و فاکتور دوم شامل غلظت‌های مختلف کود کاملNPK  در چهار سطح (صفر، 3، 6 و 9 گرم در لیتر) بود. صفات طول ساقه گل‌دهنده، طول گل‌آذین، قطر و طول اولین گلچه، تعداد گلچه، طول و عرض برگ، تعداد برگ و قطر ساقه گل‌دهنده مورد ارزیابی قرار گرفتند. نتایج نشان داد که بیشترین مقادیر صفات طول ساقه گل‌دهنده (06/72 سانتی‏متر)، قطر اولین گلچه (28/4 سانتی‏متر) و تعداد گلچه (14/29) از تیمار 60 دقیقه غوطه‌وری به‏دست آمد. همچنین، بیشترین مقادیر صفات طول ساقه گل‌دهنده (58/73 سانتی‏متر)، طول گل‌آذین (91/27 سانتی‏متر) و قطر اولین گلچه (34/4 سانتی‏متر) از تیمار 3 گرم در لیتر کود کامل حاصل شد. اثرهای متقابل نشان داد که بیشترین طول گل‌آذین (25/29 سانتی‌متر) و قطر اولین گلچه (02/5 سانتی‏متر) از تیمار غوطه‌ور کردن سوخ‏ها به مدت 40 دقیقه در غلظت 3 گرم در لیتر کود کامل به‏دست آمد. نتایج حاصل از این تحقیق نشان داد که غوطه‌ور کردن سوخ‏های گل مریم در محلول کود کامل، قبل از کاشت، باعث بهبود معنی‌دار خصوصیات کمی و کیفی گل مریم شد.
متن کامل [PDF 217 kb]   (1280 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي |
دریافت: 1395/3/23 | پذیرش: 1396/3/12 | انتشار: 1397/3/25

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله روابط خاک و گیاه - Isfahan University of Technology می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق