دوره 7، شماره 3 - ( 9-1395 )                   جلد 7 شماره 3 صفحات 87-77 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Raghami M, Estaji A, Bagheri V, Aryakia E. Effect of salinity stress and salicylic acid on some morphophysiological characteristics of eggplant (Solanum melongena var. Taki) in soilless culture. Journal of Soil and Plant Interactions -Isfahan University of Technology 2016; 7 (3) :77-87
URL: http://jspi.iut.ac.ir/article-1-1218-fa.html
رقامی محمود، استاجی احمد، باقری واحد، آریاکیا الیاس. تأثیر تنش شوری و اسید سالیسیلیک بر برخی ویژگی‌های مورفوفیزیولوژیک گیاه بادمجان (Solanum melongena var. Taki) در سیستم کشت بدون خاک . مجله روابط خاک و گیاه - Isfahan University of Technology 1395; 7 (3) :87-77

URL: http://jspi.iut.ac.ir/article-1-1218-fa.html


گروه علوم باغبانی دانشکده کشاورزی، دانشگاه ولیعصر(عج) رفسنجان
چکیده:   (4065 مشاهده)

شوری، مسئله بسیار جدی برای توسعه کشاورزی، به­ویژه در مناطق خشک و نیمه خشک، به­شمار می­رود. از طرف دیگر، مزایای متعدد کشت بدون خاک در این مناطق سبب گسترش استفاده از این سیستم­ها شده است. در این پژوهش، به منظور بررسی اثر سالیسیلیک اسید و تنش شوری بر خصوصیات رویشی و فیزیولوژیک بادمجان، آزمایشی به صورت فاکتوریل با دو فاکتور شامل اسید سالیسیلیک در سه سطح (صفر، 50 و 100 میلی­گرم در لیتر) و تنش شوری در سه سطح (صفر، 75 و 150 میلی­مولار کلرید سدیم) با سه تکرار انجام شد. نتایج نشان داد که اثرهای ساده و متقابل سطوح مختلف شوری و اسید سالیسیلیک، به­جز قطر شاخه، کلروفیل b و میزان عنصر کلسیم، بر شاخص­های رویشی، رنگدانه­های فتوسنتزی، قندهای محلول، پرولین و عناصر معدنی معنی­دار شد. با افزایش سطح شوری، شاخص­های ارتفاع، تعداد برگ، سطح برگ، وزن تر و خشک شاخساره، وزن تر و خشک ریشه، رنگدانه­های فتوسنتزی شامل کلروفیل a، کلروفیل b و کاروتنوئید، قندهای محلول و میزان عنصر پتاسیم کاهش یافت؛ کاربرد اسید سالیسیلیک، شاخص­های مذکور را بهبود بخشید. ولی مقدار غلظت عناصر سدیم و کلر تحت شرایط تنش شوری افزایش یافت و کاربرد اسید سالیسیلیک تا حدودی این شرایط را بهبود بخشید. همچنین، مقدار پرولین با افزایش سطح شوری و کاربرد اسید سالیسیلیک افزایش یافت. بر اساس نتایج به دست آمده و با توجه به افزایش املاح در آب آبیاری گلخانه­ها، با کاربرد اسید سالیسیلیک می­توان رشد گیاه را در شرایط شوری بهبود بخشید.

متن کامل [PDF 574 kb]   (1940 دریافت)    
نوع مطالعه: كاربردي |
دریافت: 1395/9/15 | پذیرش: 1395/9/15 | انتشار: 1395/9/15

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله روابط خاک و گیاه - Isfahan University of Technology می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق