باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان، واحد یاسوج، دانشگاه آزاد اسلامی، یاسوج، ایران.
چکیده: (4741 مشاهده)
به منظور بررسی تأثیر سالسیلیک اسید و هیومیک اسید بر ویژگیهای رویشی و خصوصیات کمی و کیفی گوجهفرنگی رقم گلدی، آزمایشی به صورت فاکتوریل در قالب طرح بلوکهای کامل تصادفی در سه تکرار در گلخانهای تجاری واقع در یاسوج انجام گرفت. فاکتور اول، سالسیلیک اسید در چهار غلظت (صفر، 300، 600 و 900 میلیگرم در لیتر) و فاکتور دوم، هیومیک اسید در چهار غلظت (صفر، 5، 10 و 15 گرم در لیتر) بود. نتایج نشان داد که کاربرد سالسیلیک اسید و هیومیک اسید تأثیر معنیداری بر صفات کمی و کیفی گوجهفرنگی رقم گلدی دارد. بیشترین تعداد گل (17/44 عدد) و میوه (2/21 عدد) در گیاهان تیمار شده با 600 میلیگرم در لیتر سالسیلیک اسید به همراه 15 گرم در لیتر هیومیک اسید و کمترین تعداد گل (9/27 عدد) و میوه (13 عدد) در گیاهان تیمار نشده بهدست آمد. بیشترین میزان عملکرد بوته گوجهفرنگی (2583 گرم) در گیاهان تیمار شده با 600 میلیگرم در لیتر سالسیلیک اسید به همراه 15 گرم در لیتر هیومیک اسید، در مقایسه با عملکرد بوته گیاهان تیمار نشده (1799 گرم)، بهدست آمد. کاربرد سالسیلیک اسید و هیومیک اسید باعث افزایش میزان مواد جامد محلول و اسیدیته کل گردید. بیشترین میزان ویتامین ث آبمیوه گوجهفرنگی (60/11 میلیگرم در 100 میلیلیتر آبمیوه) در گیاهان تیمار شده با 600 میلیگرم در لیتر سالسیلیک اسید به همراه 10 گرم در لیتر هیومیک اسید، در مقایسه با گیاهان تیمار نشده (26/7 میلیگرم در 100 میلیلیتر آبمیوه)، بهدست آمد. به طور کلی، کاربرد 600 میلیگرم در لیتر سالسیلیک اسید به همراه مصرف 10 تا 15 گرم در لیتر هیومیک اسید، به منظور بهبود خصوصیات کمی و کیفی گوجهفرنگی رقم گلدی، در کشت گلخانهای پیشنهاد میگردد.
نوع مطالعه:
پژوهشي |
دریافت: 1396/5/28 | پذیرش: 1396/5/28 | انتشار: 1396/5/28