دوره 8، شماره 2 - ( 5-1396 )                   جلد 8 شماره 2 صفحات 103-89 | برگشت به فهرست نسخه ها

باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان، واحد یاسوج، دانشگاه آزاد اسلامی، یاسوج، ایران.
هدف از انجام پژوهش حاضر، بررسی اثر بسترهای مختلف کشت و هیومیک اسید بر خصوصیات کمی و کیفی گل شاخه بریدنی رُز رقم آنجلینا (Rosa hybrida cv. Angelina) در کشت بدون خاک بود. آزمایش به صورت فاکتوریل در قالب طرح بلوک‌های کامل تصادفی در سه تکرار اجرا شد. فاکتور اول هیومیک اسید در چهار غلظت (صفر، 2، 4 و 6 گرم در لیتر) و فاکتور دوم شش بستر کاشت (۱- ورمیکمپوست و کوکوپیت، ۲- ورمی‌کمپوست و پرلیت، ۳- ورمی‌کمپوست و زئولیت، 4- زئولیت و کوکوپیت، 5- خاک اره و کوکوپیت و ۶- زئولیت و خاک اره (همگی به نسبت ۵۰:۵۰)) بودند. صفاتی همچون طول و قطر شاخه، قطر غنچه، شاخص سبزینگی برگ، وزن تر و خشک شاخه و میزان پتاسیم و فسفر برگ اندازه‌گیری گردید. بر اساس نتایج، کاربرد هیومیک اسید و نوع بستر کاشت تأثیر معنی‌داری بر تمامی صفات مورد ارزیابی گل رُز در سطح احتمال 1% نشان داد. بیشترین میزان طول شاخه (63/73 سانتی‌متر)، قطر غنچه (30/33 میلی‌متر)، قطر شاخه (97/6 میلی‌متر)، وزن تر شاخه (83/48 گرم)، وزن خشک شاخه (11/12 گرم) و میزان فسفر برگ (87/1 درصد) در گیاهان کاشته شده در بستر ورمی‌کمپوست و کوکوپیت و کاربرد 6 گرم در لیتر هیومیک اسید در مقایسه با سایر تیمارها مشاهده گردید. به‌طور کلی، بر اساس نتایج این پژوهش، می‌توان کاربرد 6 ‌گرم در لیتر هیومیک اسید و بستر کشت ورمی‌کمپوست و کوکوپیت را به منظور بهبود خصوصیات کیفی گل شاخه بریده رُز رقم آنجلینا در کشت بدون خاک پیشنهاد نمود.
متن کامل [PDF 243 kb]   (1941 دریافت)
دریافت: 1396/5/28 | پذیرش: 1396/5/28 | انتشار: 1396/5/28