Dehghani Tafti M, Esmaeilpour B, Chamani S, Fathi Achacheloei B. Effect of different rates of spent mushroom compost and rootstock type on growth and yield of greenhouse tomato cv. Synda. Journal of Soil and Plant Interactions -Isfahan University of Technology 2017; 8 (2) :119-132
URL:
http://jspi.iut.ac.ir/article-1-1322-fa.html
دهقانی تفتی محسن، اسماعیلپور بهروز، چمنی اسماعیل، فتحی آچاچلویی بهرام. تأثیر کاربرد مقادیر مختلف کمپوست مصرف شده پرورش قارچ دکمهای و نوع پایه بر رشد و عملکرد گوجهفرنگی گلخانهای رقم سیندا. مجله روابط خاک و گیاه - Isfahan University of Technology 1396; 8 (2) :132-119
URL: http://jspi.iut.ac.ir/article-1-1322-fa.html
گروه علوم باغبانی دانشکده علوم کشاورزی، دانشگاه محقق اردبیلی، اردبیل
چکیده: (3499 مشاهده)
به منظور بررسی تأثیر کمپوست مصرف شده قارچ دکمهای و پیوند بر رشد و عملکرد گوجهفرنگی گلخانهای رقم سیندا، یک آزمایش فاکتوریل در قالب طرح کاملاً تصادفی با 5 تکرار در گلخانه دانشگاه محقق اردبیلی در سال 1391 اجرا شد. گیاهان گوجهفرنگی بهصورت پیوند نشده (شاهد)، پیوند شده روی خودشان و روی پایههای یدی و کینگکنگ، در بسترهای حاوی مقادیر مختلف کمپوست مصرف شده قارچ (صفر، 15، 30، 45 و 60 درصد) کشت شدند. بستر کشت پایه شامل دو قسمت خاک مزرعه و یک قسمت ماسه بود. در پایان آزمایش، تعداد برگ، ارتفاع گیاه، میزان کلروفیل، سطح برگ، هدایت روزنهای، تعداد روز تا گلدهی، تعداد میوه، وزن میوه و عملکرد بررسی شد. نتایج نشان داد که گیاهان رشد کرده در تیمار 60% کمپوست مصرف شده قارچ در مراحل اولیه بیشترین تعداد برگ، سطح برگ، ارتفاع و کلروفیل را نسبت به سایر تیمارها داشتند. با افزایش درصد کمپوست مصرف شده قارچ، تعداد میوه افزایش یافت، ولی میانگین وزن میوهها کم شد. استفاده از پایههای یدی و کینگکنگ باعث بهبود برخی شاخصهای رشد رویشی شد. گیاهان پیوند شده روی پایه کینگکنگ، ارتفاع و سطح برگ بیشتری داشتند. استفاده از پایه یدی، وزن خشک گیاهان را افزایش داد. بیشترین عملکرد، به ترتیب با میانگین 61/956 و 85/953 گرم در بوته، مربوط به گیاهان پیوند شده روی خودشان در تیمار 30% کمپوست مصرف شده قارچ و گیاهان پیوند شده روی پایه یدی در تیمار 45% کمپوست مصرف شده قارچ بود. بهطور کلی، استفاده از پایههای مناسب و کاربرد مقادیر مناسب کمپوست مصرف شده قارچ میتواند با افزایش سطوح فتوسنتز کننده، رشد رویشی و عملکرد گوجهفرنگی رقم سیندا را افزایش دهد.
نوع مطالعه:
پژوهشي |
دریافت: 1396/5/28 | پذیرش: 1396/5/28 | انتشار: 1396/5/28