دوره 11، شماره 2 - ( 6-1399 )                   جلد 11 شماره 2 صفحات 13-1 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


گروه باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه صنعتی اصفهان، اصفهان
چکیده:   (1346 مشاهده)
بسترهای آلی می‌تواند تولید محصولات کشاورزی را افزایش دهد. این آزمایش به‌منظور بهبود رشد و عملکرد فلفل دلمه‌ای (Capsicum annuum L. cv. ‘Gold flame’) در قالب طرح فاکتوریل بر پایه کاملاً تصادفی با استفاده از سه سطح محلول غذایی جانسون تغییریافته (NSc) محلول غذایی جانسون کامل به‌عنوان شاهد، 75 درصد محلول غذایی جانسون (NS1)، و 50 درصد محلول غذایی جانسون (NS2) و سه نوع بستر کشت بر اساس تیمارهای بستر کشت شامل V1 ورمی‌­کمپوست:پرلیت:کوکوپیت (1:1:1 حجمی)، V2 ورمی‌کمپوست:پرلیت:کوکوپیت (1:1:2 حجمی) و V3 ورمی‌کمپوست:پرلیت:کوکوپیت (2:1:1) ورمی‌کمپوست به‌صورت کشت بدون خاک و در محل گلخانه‌های تحقیقاتی دانشکده کشاورزی دانشگاه صنعتی اصفهان انجام شد. وزن تازه و خشک میوه، وزن خشک ریشه، حجم ریشه، قطر میوه و عملکرد در تیمار V3 به‌طور معنی‌داری افزایش یافت. کاربرد ورمی‌کمپوست نرخ فتوسنتز، غلظت نیتروژن، فسفر و پتاسیم را بیشتر از تیماردهی محلول غذایی کامل افزایش داد. وزن تازه میوه (18/86 درصد)، وزن خشک میوه (03/43 درصد)، وزن خشک ریشه (63/68 درصد)، حجم ریشه (67/43)، قطر میوه (39/12 درصد) و عملکرد (30/59 درصد) در تیمار V3 به‌طور معنی‌داری نسبت به شاهد افزایش یافت. کاربرد ورمی‌کمپوست نرخ فتوسنتز، غلظت نیتروژن، فسفر و پتاسیم را بیشتر از تیماردهی محلول غذایی کامل افزایش داد. وزن تازه و خشک میوه، وزن تازه و خشک ریشه، حجم ریشه، قطر میوه و عملکرد میوه در تیمار NS2 کاهش یافت. برهم‌کنش ورمی‌کمپوست و سطوح محلول غذایی نشان داد که وزن تازه میوه در هر دو سطح NS1 و NS2 کاهش می‌یابد و کاربرد V3 باعث بهبود وزن تازه میوه در تیمار NS1 می‌شود. بیشترین عملکرد میوه در تیمار NSc در ترکیب با V3 مشاهده شد. نرخ فتوسنتز و غلظت پتاسیم در پاسخ به کاربرد ورمی‌کمپوست در همه سطوح محلول غذایی افزایش یافت، درحالی که تنفس با کاربرد ورمی‌کمپوست در ترکیب با NS2 افزایش داشت. غلظت فسفر و نیتروژن با NS1 و NS2 کاهش یافت و کاربرد ورمی‌کمپوست باعث بهبود غلظت فسفر نشد در حالی که کاربرد V3 باعث بهبود غلظت نیتروژن در NS1 شد. به‌طور کلی می‌توان گفت رشد، عملکرد، فتوسنتز و غلظت عناصر غذایی نیتروژن، پتاسیم و فسفر در فلفل دلمه‌ای با کاربرد ورمی‌کمپوست و محلول غذایی افزایش می‌یابد.  
متن کامل [PDF 554 kb]   (633 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي |
دریافت: 1397/7/29 | پذیرش: 1398/2/3 | انتشار: 1399/6/10

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله روابط خاک و گیاه - Isfahan University of Technology می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق