دوره 10، شماره 2 - ( 5-1398 )                   جلد 10 شماره 2 صفحات 53-41 | برگشت به فهرست نسخه ها

گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ولی عصر (عج) رفسنجان
چکیده:   (1982 مشاهده)
استفاده از بستر کشت مناسب می‌تواند یک راهکار برای کاهش خسارات ناشی از شوری در تولید سبزی‌ها باشد. به‌منظور تعیین بستر کشت مناسب برای فلفل‌‌دلمه‌ای رقم کالیفرنیا واندر در شرایط تنش شوری، آزمایشی به‌صورت فاکتوریل با طرح پایه کاملاً تصادفی با چهار تکرار اجرا شد. آزمایش دارای سه فاکتور شامل بستر کشت در چهار سطح (کوکوپیت خالص، 50‌% پرلایت ریز+50% پرلایت درشت، ورمی‌کولیت خالص،50% پرلایت+50% پامیس)، کلرید سدیم در دو سطح (صفر و 100 میلیمولار) و سوپرجاذب در دو سطح (صفر و 2 گرم  در گلدان) بود. نتایج نشان داد که تیمار شوری، صفات رویشی مانند ارتفاع گیاه، تعداد برگ، سطح برگ، وزن تر اندام هوایی و وزن تر ریشه را به‌طور معنی‌داری کاهش داد. میزان عملکرد به‌دلیل کاهش در وزن و تعداد میوه تحت تنش شوری به‌طور معنی‌داری کاهش یافت. کمترین مقدار صفات رویشی و زایشی در بستر کشت پرلایت+ پامیس و بیشترین میزان آنها در بستر کشت پرلایت مشاهده شد. همچنین، بستر کشت ورمی‌کولیت تحت تنش شوری 100 میلی‌مولار کلرید سدیم کمترین میزان کاهش را در وزن تر اندام هوایی، وزن تر ریشه و ارتفاع گیاه از خود نشان داد.
دریافت: 1396/12/26 | پذیرش: 1397/9/10 | انتشار: 1398/5/24