دوره 12، شماره 2 - ( 6-1400 )                   جلد 12 شماره 2 صفحات 63-75 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Afrashteh S, Nazoori F, Roosta H, Zamani Bahramabadi E. Effect of Nutrient Solution Type and Concentration on Physiological and Morphological Characteristics of Strawberry in Hydroponic Culture. JSPI. 2021; 12 (2) :63-75
URL: http://jspi.iut.ac.ir/article-1-1568-fa.html
افراشته سیما، ناظوری فاطمه، روستا حمیدرضا، زمانی بهرام آبادی الهه. اثر نوع و غلظت محلول‌ غذایی بر ویژگی‌های فیزیولوژیک و مورفولوژیک تــوت‌فرنگــی در کشت هیدروپونیک. روابط خاک و گیاه. 1400; 12 (2) :63-75

URL: http://jspi.iut.ac.ir/article-1-1568-fa.html


گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ولیعصر (عج) رفسنجان، رفسنجان، ایران
چکیده:   (176 مشاهده)
به‌منظور بررسی اثر نوع محلول غذایی (مورگان، دو برابر  مورگان، نیم مورگان، هوگلند، نیم هوگلند) بر برخی ویژگی‌های فیزیولوژیک و مورفولوژیک گیاه تــوت‌فرنگــی رقم پاروس در کشت هیدروپونیک (75 درصد پرلیت + 25 درصد کوکوپیت) آزمایشی به‌صورت طرح کاملاً تصادفی با سه تکرار در محیط گلخانه انجام شد. نتایج نشان دادند که نوع محلول غذایی آثار متفاوتی بر ویژگی‌های رشدی بوته و کیفیت میوه تــوت‌فرنگــی داشت، به‌گونه‌ای که بیش‌ترین تعداد برگ در بوته (7/16 عدد)، ارتفاع اندام هوایی (28/62 سانتی‌متر)، وزن تازه (11/7 گرم) و خشک (2/66 گرم) در بوته اندام هوایی مربوط به تیمار نیم هوگلند بود. ولی بیش‌ترین وزن تازه (15/15 گرم) و خشک (1/4 گرم) در بوته ریشه به‌ترتیب در تیمارهای دو برابر مورگان و مورگان مشاهده شدند. میوه گیاهان تیمار شده با محلول غذایی مورگان بیش‌ترین میزان ویتامین ث (83/4 میلی‌گرم در 100 میلی‌لیتر عصاره) و مواد جامد محلول (5/7 درصد) را دارا بودند، و تیمار نیم مورگان بیش‌ترین میزان اسیدیته قابل تیتراسیون (0/17 درصد) را ایجاد کرد. محلول‌های غذایی بر قطر طوقه، pH، سفتی و رنگ میوه اثر معنی‌دار نداشتند. بنابراین تیمار نیم هوگلند برای دوره رویشی پیشنهاد می‌شود زیرا از طرفی سبب بهبود شرایط رشدی می‌شود و علاوه بر این، آب و مواد غذایی کم‌تری استفاده می‌شود. اما با تیمارهای مورگان و نیم مورگان میوه‌هایی با کیفیت بیش‌تر به‌دست آمد. از آنجا که با محلول غذایی مورگان، میزان ویتامین ث (به‌عنوان یک آنتی‌اکسیدان قوی) و مواد جامد محلول (به‌عنوان عامل ایجاد طعم) بیش‌تری تولید شدند، این محلول غذایی برای دوره زایشی پیشنهاد می‌شود.
متن کامل [PDF 560 kb]   (65 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: فراهمي آب و عناصر غذایی خاك براي گياه
دریافت: 1400/3/20 | پذیرش: 1400/6/10 | انتشار: 1400/6/10

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله روابط خاک و گیاه - Isfahan University of Technology می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق