چکیده: (31952 مشاهده)
چکیده
در این پژوهش، اثر محلولپاشی سولفات نیکل و اوره بر رشد زایشی، عملکرد و برخی ویژگیهای کیفی میوه توت فرنگی مطالعه شد. گیاهان دختری ریشهدار شده توت فرنگی، رقم پاجارو، در گلدانهای 3 لیتری در گلخانه دانشکده کشاورزی دانشگاه شیراز کاشته شدند. گیاهان مستقر شده در مرحله 4 تا 5 برگی با سولفات نیکل در غلظتهای صفر، 150، 300 و 450 میلیگرم در لیتر و اوره در غلظتهای صفر و 2 گرم در لیتر محلولپاشی شدند. عملکرد، وزن اولین، دومین و سومین میوه، نسبت طول به قطر میوه، تعداد گل آذین و تعداد گل در گل آذین از ویژگیهای مورد نظر رشد زایشی و ویتامین ث، درصد مواد جامد محلول و اسید کل از ویژگیهای کیفی میوه مورد ارزیابی قرار گرفتند. نتایج نشان داد که تیمار 300 میلیگرم در لیتر سولفات نیکل بدون اوره باعث افزایش معنیدار عملکرد، وزن میوههای اولیه و ثانویه و تعداد گل آذین نسبت به شاهد شد. همچنین تیمار 300 میلیگرم در لیتر سولفات نیکل همراه با 2 گرم در لیتر اوره بیشترین میزان اسید کل (75/0 درصد) را دارا بود. در مجموع، محلولپاشی سولفات نیکل با غلظت 300 میلیگرم در لیتر همراه با 2 گرم در لیتر اوره برای افزایش عملکرد توت فرنگی پیشنهاد میشود.
نوع مطالعه:
پژوهشي |
دریافت: 1390/9/26 | پذیرش: 1395/11/26 | انتشار: 1395/11/26