چکیده: (19739 مشاهده)
چکیده
ماندگاری و کیفیت نامطلوب گلهای بریده رز (Rosa hybrida L.) در دوره پس از برداشت، از مشکلات تولید گل رز در اکثر گلخانههای ایران است. کلسیم یکی از مهمترین عناصر غذایی است که نقش مهمی در ماندگاری گلهای بریده رز دارد. به منظور مطالعه تأثیر تغذیه برگی قبل از برداشت با مقادیر و منابع مختلف کلسیم بر عملکرد و شاخصهای کیفی گل رز رقم ایلونا، آزمایشی به صورت فاکتوریل با دو عامل غلظت کلسیم شامل صفر، 3/0 و 6/0 گرم در لیتر و منبع کودی شامل نیترات کلسیم (Ca(NO3)2.4H2O) و کلات کلسیم (Ca-EDTA) در قالب طرح بلوکهای کامل تصادفی با سه تکرار از سال 1384 به مدت دو سال در مرکز تحقیقات کشاورزی صفیآباد دزفول اجرا گردید. نتایج نشان داد اگرچه تغذیه برگی سطوح کلسیم از منابع مختلف تأثیر معنیداری بر عملکرد و شاخصهای کیفی هنگام برداشت گل رز از قبیل وزن تر و طول ساقه گلدهنده و طول و قطر جام گل نداشت، اما منجر به افزایش معنیدار (P< 0.01) ماندگاری گل رز به میزان 7/2 و 9/2 روز به ترتیب در سطوح 3/0 و 6/0 گرم در لیتر کلسیم شد که این مسئله به دلیل افزایش غلظت کلسیم در برگها و گلبرگها بود. تأثیر هر دو منبع نیترات کلسیم و کلات کلسیم در تأمین کلسیم مورد نیاز گل رز و افزایش طول عمر پس از برداشت یکسان بود. براساس نتایج این پژوهش، برای افزایش ماندگاری گل رز در طی دوره پس از برداشت، تغذیه برگی کلسیم با غلظت 3/0 گرم در لیتر از منبع نیترات کلسیم و یا کلات کلسیم در شرایط شمال خوزستان تحت شرایط پرورش گلخانهای توصیه میشود.
نوع مطالعه:
پژوهشي |
دریافت: 1390/9/26 | پذیرش: 1395/11/26 | انتشار: 1395/11/26