Shahbani Z, Kafi M, Naderi R, Taghavi T. Effect of nutrient spray interval and light quality in root zone on growth characteristics of Anthurium andreanum L. in aeroponic system. Journal of Soil and Plant Interactions -Isfahan University of Technology 2013; 3 (4) :105-116
URL:
http://jspi.iut.ac.ir/article-1-434-fa.html
شهبانی زهرا، کافی محسن، نادری روح انگیز، تقوی تکتم السادات. تأثیر فواصل پاشش محلول غذایی و کیفیت نور در محیط ریشه بر خصوصیات رشدی گیاه آنتوریوم (Anthurium andreanum L.) در سیستم اروپونیک. مجله روابط خاک و گیاه - Isfahan University of Technology 1391; 3 (4) :116-105
URL: http://jspi.iut.ac.ir/article-1-434-fa.html
چکیده: (10259 مشاهده)
بهمنظور تعیین مناسبترین فاصله پاشش محلول غذایی و بررسی تأثیر کیفیت نور در محیط ریشه بر گیاه آنتوریوم در سیستم اروپونیک، آزمایشی بهصورت کرتهای خرد شده و در قالب طرح پایه کاملاً تصادفی در گلخانهای واقع در شهر کرج انجام شد. در این تحقیق، زمان بین دو پاشش بهعنوان عامل اصلی در دو سطح (2 دقیقه پاشش و 30 دقیقه بدون پاشش، و 2 دقیقه پاشش و 45 دقیقه بدون پاشش) و رنگ ظروف کشت بهعنوان عامل فرعی در سه سطح (مشکی، آبی و قرمز) مورد بررسی قرار گرفت. نتایج نشان داد که فاصله زمانی 2 دقیقه پاشش و 45 دقیقه عدم پاشش محلول غذایی با افزایش تعداد برگ و وزن تر شاخساره بهتر از فاصله زمانی 2 دقیقه پاشش و30 دقیقه عدم پاشش بود. مطالعه تیمار کیفیت نور در محیط ریشه نشان داد که رنگ مشکی ظروف کاشت، با افزایش سطح برگ کل گیاه و وزن تر و خشک شاخساره، بهترین تیمار رنگ بود. رنگ آبی محیط ریشه بیشترین تأثیر را بر طول نهایی ریشه داشت؛ اما بر وزن تر و خشک ریشه بیتأثیر بود، که احتمالاً بهدلیل افزایش تعداد ریشه در سایر تیمارهای رنگ است. بهطورکلی، تیمار 2 دقیقه پاشش، 45 دقیقه عدم پاشش محلول غذایی و رنگ مشکی محیط ریشه، برای اکثر خصوصیات رشدی گیاه آنتوریوم مورد مطالعه بهترین تیمار اعمال شده بود.
نوع مطالعه:
پژوهشي |
دریافت: 1391/12/1 | پذیرش: 1392/1/2 | انتشار: 1395/11/26