Banijamali S M, Bayat H. Effects of different amounts of ammonium and calcium in nutrition solution on nutritional status, yield and quality of rose (Rosa hybrida L.) in hydroponics. Journal of Soil and Plant Interactions -Isfahan University of Technology 2013; 4 (1) :29-38
URL:
http://jspi.iut.ac.ir/article-1-444-fa.html
بنیجمالی سید محمد، بیات حسین. تأثیر مقادیر مختلف آمونیوم و کلسیم محلول غذایی بر وضعیت تغذیهای، عملکرد و کیفیت گل رز (Rosa hybrida L.) در سیستم هیدروپونیک. مجله روابط خاک و گیاه - Isfahan University of Technology 1392; 4 (1) :38-29
URL: http://jspi.iut.ac.ir/article-1-444-fa.html
چکیده: (12747 مشاهده)
به منظور بررسی تأثیر شکل نیتروژن (آمونیوم و نیترات) و سطوح مختلف کلسیم محلول غذایی بر عملکرد کمی و کیفی گل رز شاخه بریده (Rosa hybrida L.) رقم Vendentta، در شرایط کشت بدون خاک، آزمایشی در گلخانه ایستگاه ملی تحقیقات گل و گیاهان زینتی (محلات) اجرا شد. آزمایش بهصورت فاکتوریل در قالب طرح بلوکهای کامل تصادفی با دو فاکتور آمونیوم در سه سطح (صفر، 5/2 و 0/5 میلیمولار، از کل10 میلیمولار نیتروژن و بقیه به شکل نیترات) و کلسیم در دو سطح (6/1 و 8/4 میلیمولار) بود. نتایج نشان داد که افزایش غلظت آمونیوم محلول غذایی از صفر به 5/2 میلیمولار موجب افزایش تعداد شاخه گل، طول دمگل و وزن تر شاخه گل شد. درحالیکه غلظت 5 میلیمولار آمونیوم موجب کاهش معنیدار تعداد شاخه گل، قطر جام، طول جام، عمر پس از برداشت و وزن تر شاخه گل گردید. افزایش غلظت کلسیم محلول غذایی باعث افزایش معنیدار قطر جام گل و وزن تر شاخه گل شد. با کاربرد آمونیوم در محلول غذایی (افزایش نسبت آمونیوم به نیترات)، غلظت کلسیم و پتاسیم برگ کاهش و غلظت فسفر، روی، منگنز، آهن و بر بهطور معنیداری افزایش یافت. افزایش غلظت کلسیم محلول غذایی سبب افزایش معنیدار غلظت نیتروژن، کلسیم، منگنز و بر و کاهش معنیدار غلظت پتاسیم، روی و مس برگ گل رز شد. براساس نتایج این آزمایش، کاربرد 5/2 میلی-مولار آمونیوم (25 درصد نیتروژن کل محلول غذایی) همراه با 8/4 میلیمولار کلسیم سبب بهبود رشد و برخی شاخص-های کیفی گل رز رقم Vendentta میشود.
نوع مطالعه:
پژوهشي |
دریافت: 1391/12/23 | پذیرش: 1392/2/4 | انتشار: 1392/2/4