Kafi M, Daneshvar Hakimi Meybodi N, Nikbakht A, Rejali F, Deneshkhah M. Effect of humic acid and mycorrhiza fungi on some characteristics of “Speedy green” perennial ryegrass (Lolium perenne L.). Journal of Soil and Plant Interactions -Isfahan University of Technology 2013; 4 (1) :49-59
URL:
http://jspi.iut.ac.ir/article-1-446-fa.html
کافی محسن، دانشور حکیمی میبدی نغمه، نیکبخت علی، رجالی فرهاد، دانشخواه مرتضی. اثر اسید هومیک و قارچهای میکوریزا بر برخی ویژگیهای چمن لولیوم ترکیب اسپیدی گرین. مجله روابط خاک و گیاه - Isfahan University of Technology 1392; 4 (1) :59-49
URL: http://jspi.iut.ac.ir/article-1-446-fa.html
چکیده: (11143 مشاهده)
به منظور بررسی اثر اسید هومیک و قارچهای میکوریزا بر کیفیت ظاهری، برخی صفات ریشه و تغییرات کلروفیل چمن، آزمایشی در بهار و تابستان 1388 در محل گلخانههای گروه پژوهشی علوم باغبانی دانشگاه تهران اجرا شد. چمن مورد استفاده در این پژوهش، چمن ترکیبی اسپیدی گرین متشکل از سه رقم چمن لولیوم (Lolium perenne L.) بود. بعد از اتوکلاو خاک، اضافه کردن قارچهای میکوریزا
(Glomus mosseae و Glomus intraradices) به گلدانها و کشت بذرها تا زمان استقرار کامل، به چمنها فرصت کافی برای رشد داده شد. با استقرار چمنها، اسید هومیک در غلظتهای صفر (بهعنوان شاهد)، 100، 400 و 1000 میلیگرم در لیتر روی برگها پاشیده شد و تا 9 هفته بعد از شروع تیمارها، صفات مذکور اندازهگیری گردید. نتایج نشان داد که اسید هومیک بر مقدار کلروفیلهای a, b و کل، طول ریشه و وزن تر و خشک ریشه معنیدار بود، ولی اثری بر کیفیت ظاهری، حجم ریشه و درصد کلونیزاسیون نداشت. قارچهای میکوریزا بر تمامی صفات مذکور مؤثر بودند. بین گونههای قارچ میکوریزا، گونه G. mosseae بر فاکتورهای مربوط به ریشه بهتر از گونهG. intraradices عمل کرد. درحالیکه نتوانست اثر مثبت خود را بر فاکتورهای مربوط به اندام هوایی نشان دهد. درصد کلونیزاسیون هر دو گونه تقریباً یکسان بود. احتمالاً اثر قارچهای میکوریزا بر صفات مذکور بهدلیل تولید آثار شبههورمونی و افزایش توسعه هیفها در خاک با توجه به نوع مایه تلقیح بوده است.
نوع مطالعه:
پژوهشي |
دریافت: 1391/12/23 | پذیرش: 1392/2/4 | انتشار: 1392/2/4