دوره 4، شماره 3 - ( 7-1392 )                   جلد 4 شماره 3 صفحات 35-25 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Mirzashahi K, Kiani S, Mahmoodi nezhad dezfully S H. Evaluation of nutritional conditions of rose flower in rose farms of northern Khuzestan . JSPI. 2013; 4 (3) :25-35
URL: http://jspi.iut.ac.ir/article-1-526-fa.html
میرزاشاهی کامران، کیانی شهرام، محمودی نژاد دزفولی سید حسین. ارزیابی وضعیت تغذیه‌ای گل رز در مزارع تولیدی شمال خوزستان . روابط خاک و گیاه. 1392; 4 (3) :35-25

URL: http://jspi.iut.ac.ir/article-1-526-fa.html


چکیده:   (7920 مشاهده)
در شمال خوزستان، با سطح زیرکشتی معادل 245 هکتار گل رز، 36% گل بریده رز کشور در خارج از فصل تولید می-شود. به منظور ارزیابی وضعیت تغذیه‌ای رز و آگاهی از مشکلات مربوطه، از 34 مرکز تولید رز گلخانه‌ای بازدید به عمل آمد و نمونه‏های آب، خاک، برگ و گل تهیه گردید. به دنبال آن، فاکتورهای مورد نظر شامل ویژگی‌های شیمیایی آب آبیاری، ویژگی‌های فیزیکی و شیمیایی خاک، غلظت عناصر غذایی برگ و شاخص‌های کیفی گل اندازه‏گیری شد. سپس بر اساس شاخص‌های کیفی گل، جامعه نمونه‏برداری شده به دو گروه رزکاری‌های با کیفیت گل بالا و پایین تقسیم شده و غلظت عناصر غذایی برگ و شاخص‌های کیفی گل در هر دو گروه بر اساس آزمون t مورد مقایسه آماری قرار گرفت. نتایج نشان داد که کلاس آب آبیاری مورد استفاده در مزارع تولیدی، C2S1 بوده و مشکلی از لحاظ شوری و سدیم ندارد. متوسط هدایت الکتریکی و پ- هاش خاک‌های تحت کشت رز به ترتیب 16/1 دسی‌زیمنس بر متر و 7/7 به‌دست آمد. مصرف بی‏رویه کودهای فسفاته منجر به افزایش فسفر قابل استفاده خاک تا حد 2/28 میلی‏گرم در کیلوگرم شده است. در حالی که عدم استفاده از کودهای پتاسه و کشت و کار مداوم منجر به کاهش پتاسیم قابل استفاده خاک تا حد 120 میلی‏گرم در کیلوگرم شده که این مسئله باعث افت شاخص‌های کیفی رز در منطقه گردیده است. میانگین غلظت عناصر کم‌مصرف قابل استفاده خاک (آهن، منگنز، روی و مس) به ترتیب 9/7، 5/4، 5/1 و 1/2 میلی‏گرم در کیلوگرم خاک بود که همگی، بجز منگنز، در حد مطلوب می‌باشند. نتایج نشان داد که در گروه رزکاری‌های با کیفیت گل بالا، غلظت پتاسیم برگ، وزن تر گل، طول جام گل و قطر جام گل به طور معنی‏داری در سطح 1% بیشتر از مقادیر این شاخص‌ها در گروه رزکاری‌های با کیفیت گل پایین بود. غلظت سایر عناصر غذایی در دو گروه تفاوت معنی‏داری با هم نداشت.
متن کامل [PDF 192 kb]   (3771 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي |
دریافت: 1392/5/30 | پذیرش: 1392/7/2 | انتشار: 1392/7/2

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله روابط خاک و گیاه - Isfahan University of Technology می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق