دوره 1، شماره 1 - ( مجله علوم و فنون کشت‌هاي گلخانه‌اي 1389 )                   جلد 1 شماره 1 صفحات 40-35 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


چکیده:   (36232 مشاهده)
سیلیسیم اثرهای مفیدی بر رشد، عملکرد و بهبود تحمل برخی گیاهان در برابر تنش‌های زیستی و غیر زیستی دارد. با توجه به نبودن سیلیسیم در محلول های غذایی مورد استفاده در تولید خیار به روش هیدروپونیک، این مطالعه با هدف بررسی اثر سیلیسیم بر برخی صفات رشد دو ژنوتیپ خیار شامل دامینوس جی ار سی و سوپردامینوس انجام شد. به این منظور آزمایشی در محیط هیدروپونیک با سه سطح سیلیسیم (صفر ، 100 و 200 میلی‌گرم بر لیتر سیلیسیم از منبع سیلیکات سدیم) اجرا شد. نتایج حاصل از این آزمایش نشان داد که کاربرد سیلیسیم سبب افزایش غلظت این عنصر در ریشه و اندام هوایی خیار شد. وزن خشک ریشه و شاخساره، همچنین طول ریشه و ارتفاع شاخساره در گیاهان تیمار شده با سیلیسیم در مقایسه با گیاهان رشد کرده در محلول های فاقد سیلیسیم افزایش معنی داری در سطح 5% نشان داد. در مورد بیشتر صفات مورد بررسی، تفاوت معنی داری بین سطوح 100 و 200 میلی‌گرم بر لیتر سیلیسیم دیده نشد. بر اساس نتایج این پژوهش به نظر می رسد بتوان از غلظت 100 میلی‌گرم بر لیتر سیلیسیم در محلول های غذایی برای بهبود رشد و عملکرد خیار استفاده کرد.
واژه‌های کلیدی: سبزی‌ها، خیار، محلول غذایی، عملکرد
متن کامل [PDF 1595 kb]   (7476 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي |
دریافت: 1389/5/3 | پذیرش: 1395/11/26 | انتشار: 1395/11/26

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله روابط خاک و گیاه - Isfahan University of Technology می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق