دوره 8، شماره 3 - ( مجله علوم و فنون کشت‌هاي گلخانه‌اي 1396 )                   جلد 8 شماره 3 صفحات 40-27 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


گروه مهندسی آب، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ارومیه، ارومیه
چکیده:   (10020 مشاهده)
به منظور تعیین تبخیر- تعرق، ضرایب گیاهی و کارایی مصرف آب گوجه­فرنگی و خیار، مطالعه­ای به مدت شش ماه در گلخانه تحقیقاتی دانشگاه ارومیه انجام گردید. تبخیر- تعرق گوجه­فرنگی، خیار و گیاه مرجع چمن به‏صورت روزانه بر اساس روش لایسیمتری اندازه­گیری گردید. بر اساس نتایج، تبخیر- تعرق خیار طی 130 روز دوره رشد، 4/272 میلی‏متر و گوجه‏فرنگی طی180 روز دوره رشد، 6/358 میلی‏متر به دست آمد. بر اساس تبخیر- تعرق مرجع، متوسط ضریب گیاهی مراحل ابتدایی، توسعه، میانی و انتهایی برای گوجه‏فرنگی به‏ترتیب 2/0، 65/0، 29/1 و 0/1 و برای خیار به‏ترتیب 19/0، 64/0، 99/0 و 81/0 محاسبه گردید. به منظور بررسی اثر کم‏آبی بر عملکرد و کارایی مصرف آب، علاوه بر تیمار آبیاری کامل، دو سطح کم‏آبیاری شامل 80 و 90 درصد آبیاری کامل در نظر گرفته شد. حداکثر عملکرد گوجه­فرنگی و خیار تحت آبیاری کامل به­ترتیب 3/197 و 6/144 تن بر هکتار به­دست آمد. بهره­وری آب مصرفی گوجه‏فرنگی و خیار تحت آبیاری کامل به‌ترتیب 04/55 و 1/53 کیلوگرم بر متر مکعب محاسبه گردید. اعمال کم‏آبیاری در هر دو محصول باعث کاهش کارایی مصرف آب و عملکرد محصول گردید. کارایی مصرف آب گوجه­فرنگی و خیار در تیمار 80 درصد آبیاری کامل به­ترتیب 7/43 و 2/36 کیلوگرم بر متر مکعب به­دست آمد که نسبت به تیمار آبیاری کامل به­ترتیب 20 و 31 درصد کاهش نشان داد.
متن کامل [PDF 496 kb]   (7285 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي |
دریافت: 1392/10/15 | پذیرش: 1395/7/10 | انتشار: 1396/9/12

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله روابط خاک و گیاه - Isfahan University of Technology می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق