چکیده: (40684 مشاهده)
سیستم آکواپونیک، یکی از سیستمهای آبزی پروری گردشی است که در آن، گیاه بدون نیاز به وجود خاک پرورش می یابد. با توجه به اطلاعات اندک در مورد کشت آکواپونیک برای محصولاتی نظیر فلفل و عدم وجود مقایسه با وضعیت گیاهان در سیستم های آبکشت، در این پژوهش خصوصیات اکوفیزیولوژیک گیاه فلفل در دو سیستم هیدروپونیک و آکواپونیک مورد بررسی قرار گرفت. پس از اینکه در هر دو سیستم گیاهان به مرحله گلدهی رسیدند، پارامترهای اکوفیزیولوژیک با استفاده از دستگاه آنالیزور گاز مادون قرمز مدل ADC, LCA-4 اندازهگیری شد. نتایج نشان داد که میزان فتوسنتز، هدایت روزنه ای، تعرق، تشعشع فعال فتوسنتزی و کارآیی مصرف آب در تیمار آکواپونیک بیشتر از گیاهان کشت شده در سیستم هیدروپونیک بوده، اما میزان مقاومت روزنه ای و دمای سطح برگ در تیمار هیدروپونیک بیشتر بود. گرچه تفاوت بین دمای سطح برگ در تیمارهای هیدروپونیک و آکواپونیک معنیدار نبود. به نظر می رسد که کاشت گیاه فلفل در سیستم آکواپونیک، به علت بهتر بودن خصوصیات اکوفیزیولوژیک آن، رشد و نمو بهتری داشته باشد.
نوع مطالعه:
پژوهشي |
دریافت: 1389/7/24 | پذیرش: 1395/11/26 | انتشار: 1395/11/26