دوره 8، شماره 1 - ( 2-1396 )                   جلد 8 شماره 1 صفحات 145-135 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Study of beet bagasse effect on biochemical characteristics, photosynthetic pigments and antioxidant activity of leaf extracts of peppermint (Mentha piperita L.) under drought stress conditions. Journal of Soil and Plant Interactions -Isfahan University of Technology 2017; 8 (1) :135-145
URL: http://jspi.iut.ac.ir/article-1-970-fa.html
حکم‌آبادی کاظم، نوریان بیگدلی سعید، نریمانی رسول، مقدم محمد. بررسی تأثیر تفاله چغندر بر خصوصیات بیوشیمیایی، رنگیزه‌های فتوسنتزی و فعالیت آنتی‌اکسیدانتی عصاره برگ نعناع فلفلی (Mentha piperita L.) در شرایط تنش خشکی. مجله روابط خاک و گیاه - Isfahan University of Technology 1396; 8 (1) :145-135

URL: http://jspi.iut.ac.ir/article-1-970-fa.html


دانشگاه فردوسی مشهد
چکیده:   (3324 مشاهده)

به‌منظور بررسی اثر تنش خشکی و کاربرد خاکی تفاله چغندرقند بر ویژگی­های بیوشیمیایی، محتوای رنگیزه­های فتوسنتزی و میزان فعالیت آنتی­اکسیدانی برگ نعناع فلفلی، آزمایشی گلدانی در سال ۱۳۹۴ در گلخانه‌ی تحقیقاتی دانشگاه فردوسی انجام شد. آزمایش فاکتوریل بر پایه طرح کاملاً تصادفی با ۴ تیمار تنش خشکی (۳۰، ۵۰، ۷۰، ۹۰ درصد ظرفیت زراعی) و ۳ سطح کاربرد خاکی تفاله چغندرقند (۰، ۱۰ و ۲۰ درصد حجمی) در ۳ تکرار اجرا شد. طبق نتایج به‌دست‌آمده بیشترین میزان کلروفیل a، شاخص کلروفیل، نسبت کلروفیل a/b، کارتنوئید و محتوای نسبی آب برگ در تنش ۹۰% ظرفیت زراعی و کاربرد تفاله چغندرقند ۲۰% حجمی به دست آمد که با افزایش تنش میزان آن‌ها کاهش یافت. همچنین کاربرد تفاله تغییرات چشمگیری در صفات فوق بوجود آورد. بیشترین میزان کلروفیل b، کلروفیل کل، فعالیت آنتی‌اکسیدانی، نشت یونی در شرایط تنش۳۰% ظرفیت زراعی و بدون کاربرد تفاله چغندرقند به دست آمد که به ترتیب برابر با 19/47، 48/49 میلی‌گرم بر کیلوگرم وزن‌تر، 2/91% و 93/75% بود. کاربرد تفاله چغندرقند در این سطح تنش باعث کاهش معنی‌دار این صفات شد. بر اساس نتایج به‌دست‌آمده مشخص می‌شود که کاربرد تفاله چغندر در بستر کشت به علت جذب و نگهداری بالای آب، باعث بهبود صفات بیوشیمیایی و میزان رنگیزه‌های فتوسنتزی در نعناع فلفلی می‌شود.

متن کامل [PDF 164 kb]   (1295 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي |
دریافت: 1394/5/11 | پذیرش: 1394/12/21 | انتشار: 1396/2/26

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله روابط خاک و گیاه - Isfahan University of Technology می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق