بهمنظور بررسی اثر تنش خشکی و کاربرد خاکی تفاله چغندرقند بر ویژگیهای بیوشیمیایی، محتوای رنگیزههای فتوسنتزی و میزان فعالیت آنتیاکسیدانی برگ نعناع فلفلی، آزمایشی گلدانی در سال ۱۳۹۴ در گلخانهی تحقیقاتی دانشگاه فردوسی انجام شد. آزمایش فاکتوریل بر پایه طرح کاملاً تصادفی با ۴ تیمار تنش خشکی (۳۰، ۵۰، ۷۰، ۹۰ درصد ظرفیت زراعی) و ۳ سطح کاربرد خاکی تفاله چغندرقند (۰، ۱۰ و ۲۰ درصد حجمی) در ۳ تکرار اجرا شد. طبق نتایج بهدستآمده بیشترین میزان کلروفیل a، شاخص کلروفیل، نسبت کلروفیل a/b، کارتنوئید و محتوای نسبی آب برگ در تنش ۹۰% ظرفیت زراعی و کاربرد تفاله چغندرقند ۲۰% حجمی به دست آمد که با افزایش تنش میزان آنها کاهش یافت. همچنین کاربرد تفاله تغییرات چشمگیری در صفات فوق بوجود آورد. بیشترین میزان کلروفیل b، کلروفیل کل، فعالیت آنتیاکسیدانی، نشت یونی در شرایط تنش۳۰% ظرفیت زراعی و بدون کاربرد تفاله چغندرقند به دست آمد که به ترتیب برابر با 19/47، 48/49 میلیگرم بر کیلوگرم وزنتر، 2/91% و 93/75% بود. کاربرد تفاله چغندرقند در این سطح تنش باعث کاهش معنیدار این صفات شد. بر اساس نتایج بهدستآمده مشخص میشود که کاربرد تفاله چغندر در بستر کشت به علت جذب و نگهداری بالای آب، باعث بهبود صفات بیوشیمیایی و میزان رنگیزههای فتوسنتزی در نعناع فلفلی میشود.
بازنشر اطلاعات | |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |