دانشکده کشاورزی، دانشگاه صنعتی اصفهان
چکیده: (4988 مشاهده)
هدف این بررسی، ارزیابی عوامل مؤثر بر نگرش گلخانهداران خیار و گوجهفرنگی نسبت به تولید محصول سالم در شهرستان اصفهان میباشد. دادههای مورد نیاز از طریق پیمایش میدانی، با طراحی و تکمیل پرسشنامه پژوهشگر ساخته به روش نمونهگیری طبقهای از 110 نفر گلخانهدار، جمعآوری شد. جهت سنجش روایی و پایایی متغیرها به ترتیب از آماره KMO و ضریب آلفای کرونباخ بهره گرفته شد. برای بررسی روابط علّی بین متغیرها، از مدلهای رگرسیونی استفاده شد و پارامترهای مدل از روش حداقل مربعات معمولی برآورد شدند. نتایج تحقیق بیانگر این واقعیت است که 85% گلخانهداران مورد مطالعه نگرش متوسط و مثبتی به تولید محصولات سالم داشتند و تنها 15% آنها نگرش منفی به تولید این محصولات دارند. نتایج رگرسیون چندگانه نشان داد که از بین متغیرهای مورد مطالعه، متغیرهای حمایتهای اقتصادی و فنی دولت، سازمانهای آگاهیرسان، بهبود بازاریابی و بازاررسانی محصولات سالم و رسانهها دارای تأثیر مثبت و متغیر سن دارای تأثیر منفی بر نگرش گلخانهداران نسبت به تولید محصولات سالم میباشند.
نوع مطالعه:
كاربردي |
دریافت: 1394/5/21 | پذیرش: 1394/5/21 | انتشار: 1394/5/21