سوسن یا لیلیوم (Lilium longiflorum L.) یکی از گلهای گلدانی مهم است که به عنوان گل بریدنی نیز به مقدار زیادی از آن استفاده میشود. آزمایشی با هدف بررسی تأثیر هومیک اسید، سالیسیلیک اسید و کلرید کلسیم بر افزایش کیفیت و ماندگاری گلهای بریده لیلیوم به صورت فاکتوریل در قالب طرح کاملاً تصادفی در سه تکرار انجام شد. فاکتورهای آزمایشی شامل غلظت هومیک اسید به عنوان فاکتور a (صفر، 100، 500 و 1000 میلیگرم در لیتر) و غلظتهای مختلف سالیسیلیک اسید و کلرید کلسیم به عنوان فاکتور b (صفر، 150 و 200 میلیگرم در لیتر) و (300 و 400 میلیگرم در لیتر) به صورت محلولپاشی در دو مرحله قبل از برداشت انجام شد. نتایج نشان داد که محلولپاشی گلها با 500 میلیگرم در لیتر هومیک اسید باعث افزایش جذب آب و کلروفیل a گردید، ولی تعداد گلچههای ریزش شده را کاهش داد. با کاربرد 1000 میلیگرم در لیتر هومیک اسید، کلروفیل کل افزایش یافت. محلولپاشی گلها با 600 میلیگرم در لیتر کلرید کلسیم بیشترین تأثیر را بر افزایش قطر گلچهها، محتوای نسبی آب، کلروفیل b و ماندگاری نسبت به سایر غلظتها و همچنین غلظتهای مختلف سالیسیلیک اسید داشت. گلهای محلولپاشی شده با 1000 میلیگرم در لیتر هومیک اسید به همراه 300 میلیگرم در لیتر کلرید کلسیم، از ماندگاری بیشتری برخوردار بودند. بنابراین، محلولپاشی هومیک اسید، سالیسیلیک اسید و کلرید کلسیم قبل از برداشت تأثیر مثبتی بر خصوصیات کمی و کیفی گل بریده لیلیوم دارد.
بازنشر اطلاعات | |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |