دوره 5، شماره 1 - ( مجله علوم و فنون کشت‌هاي گلخانه‌اي 1393 )                   جلد 5 شماره 1 صفحات 98-85 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


دانشگااه گلستان
چکیده:   (11157 مشاهده)
گیاه آرابیدوپسیس تالیانا (Arabidopsis thaliana) به‌دلیل دارا بودن خصوصیات بسیار مناسب، مدل خوبی برای مطالعات زیست‌شناسی مولکولی و ژنتیک در گیاهان عالی می‌باشد. ولی به‌دلیل قامت کوچک، داشتن ریشه‌های ظریف و زیست‌توده کم در بلوغ، کشت هیدروپونیک آن برای مطالعات بیوشیمیایی و فیزیولوژیک یک مسئله چالش‌انگیز است. برای برطرف نمودن این مشکل، سیستم‌های کشت هیدروپونیک مختلفی پیشنهاد شده است که هر یک دارای معایب و مزایای خاص خود می‌باشند. به منظور حل مشکلات مربوط به کشت‌ هیدروپونیک این گیاه، دو روش ساده و کم‌هزینه برای کشت هیدروپونیک آن معرفی و مورد ارزیابی قرار گرفت. در روش ‌اول، بذرها در داخل پتری‌دیش‌های محتوی محیط غذایی MS جامد کشت شده و سپس گیاهچه‌های به‌دست آمده در گلدان‌های پلاستیکی محتوی محلول غذایی با غلظت یک دوم هوگلند تعدیل شده و جیبیت (Gibeaut) نشا ‌شدند. در روش دوم، کاشت بذرها در محیط هیدروپونیک مستقیماً روی یک قطره آگار کوچک گذارده شده روی منافذ درب گلدان‌های کشت، انجام ‌گردید. سپس صفات مختلف رشد مانند طول ریشه، وزن تر و خشک اندام هوایی و ریشه و نسبت وزنی اندام هوایی به ریشه در گیاهان کشت شده در محیط‌های مختلف هیدروپونیک و روش کشت متداول در مخلوط خاک و خزه مقایسه شد. نتایج نشان داد که بیشترین رشد در گیاهان کشت شده با روش نشای گیاهچه‌های به‌دست آمده از محیط جامد MS در محلول یک دوم هوگلند تعدیل شده به‌دست می‌آید و این روش برای کاشت گیاه آرابیدوپسیس توصیه می‌شود. .
متن کامل [PDF 291 kb]   (3906 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي |
دریافت: 1391/5/16 | پذیرش: 1392/3/12 | انتشار: 1392/12/8

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله روابط خاک و گیاه - Isfahan University of Technology می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق