دوره 3، شماره 3 - ( مجله علوم و فنون کشت‌هاي گلخانه‌اي 1391 )                   جلد 3 شماره 3 صفحات 83-77 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


چکیده:   (13732 مشاهده)
به منظور بررسی اثر های تراکم و هرس بوته بر صفات مرتبط با عملکرد و رشد بوته دو رقم فلفل دلمه ای، آزمایشی به صورت فاکتوریل 2×3×2 در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی با سه عامل تراکم بوته در سه سطح ( 2/5، 3 و 3/5بوته در متر مربع)، هرس بوته در دو سطح (بدون هرس، حذف شاخه های فرعی و باقی گذاشتن سه شاخه اصلی) و رقم (تامسون و ماراتوس) در سه تکرار در گلخانه تحقیقاتی دانشگاه فردوسی مشهد انجام شد . نتایج نشان داد که اثر هرس بر عملکرد در واحد سطح، عملکرد در بوته، میانگین وزن میوه، تعداد میوه در بوته و وزن بوته در سطح احتمال ۱% معنی دار بود . اثر رقم نیز بر صفات ارتفاع بوته، قطرساقه و وزن بوته در سطح احتمال ۱% معنی دار شد و رقم تامسون در هر سه صفت نسبت به رقم ماراتوس برتری نشان داد . در سطوح مختلف تراکم در صفات عملکرد کل، میانگین وزن میوه، ارتفاع بوته، قطر ساقه و وزن بوته اختلاف معنی داری مشاهده گردید . بیشترین عملکرد (میانگین 10/80کیلوگرم در متر مربع ) مربوط به تراکم 3/5 بوته در متر مربع و کمترین عملکرد (میانگین 6/95کیلوگرم در متر مربع ) مربوط به تراکم 2/5بوته در متر مربع بود. با افزایش تراکم، میانگین وزن تک میوه کاهش یافت . به طوری که تراکم 2/5 بوته در متر مربع با میانگین وزن 109/8گرم بیشترین وزن میوه را به خوداختصاص داد . وزن کل بوته و قطر ساقه با افزایش تراکم گیاه کاهش، اما ارتفاع بوته افزایش یافت . تیمار هرس بوته عملکرد کل، عملکرد در بوته، وزن بوته و تعداد میوه در بوته را کاهش داد ، اما باعث افزایش میانگین وزن میوه گردید . نتایج حاصل از این آزمایش نشان داد که انجام هرس در کشت فلفل دلمه ای سبب افزایش وزن و بهبود کیفیت میوه ها می گردد.
واژه‌های کلیدی: هرس شاخه، کیفیت میوه، تامسون، ماراتوس
متن کامل [PDF 136 kb]   (4681 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي |
دریافت: 1391/9/3 | پذیرش: 1395/11/26 | انتشار: 1395/11/26

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله روابط خاک و گیاه - Isfahan University of Technology می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق