چکیده: (13505 مشاهده)
تلاشهای بسیاری برای افزایش عمر ماندگاری گلهای شاخه بریده با استفاده از روشها و ترکیبات مختلف شده است. در این پژوهش، تأثیر کاربرد اسید سیتریک و اسید سالسیلیک در مرحله قبل از برداشت بر عمر ماندگاری رز رقم آوالانچ مورد بررسی قرار گرفت. آزمایش در قالب طرح بلوکهای کامل تصادفی با آرایش فاکتوریل انجام گرفت. اسید سیتریک (با غلظتهای صفر، 2 و 4 میلیمولار) و اسید سالسیلیک (با غلظتهای صفر، 1 و 2 میلیمولار) روی بوتههای گل رز در شرایط کنترل شده گلخانه و طی 5 مرحله قبل از برداشت، محلولپاشی شدند. نتایج بهدست آمده نشان داد که کاربرد اسید سالسیلیک و اسید سیتریک سبب افزایش طول عمر، جذب آب، قطر گل، کیفیت گل و تأخیر در کاهش وزن تر گل رز شد. بیشترین طول عمر گلدانی (با میانگین 9 روز) مربوط به تیمار اسید سیتریک 4 میلیمولار + اسید سالسیلیک 1 میلیمولار بود. همچنین، کمترین عمر گلدانی (با میانگین 3/7 روز) در تیمار اسید سالسیلیک 2 میلیمولار بهدست آمد. تیمارهایی که بیشترین عمر گلدانی را داشتند دارای وزن تر بیشتر بوده و مقدار آب زیادتری نیز جذب کردند.
نوع مطالعه:
پژوهشي |
دریافت: 1392/8/11 | پذیرش: 1392/8/11 | انتشار: 1392/8/11