این تحقیق به منظور مطالعه اثر محلولهای غذایی بر شاخصهای کمی و کیفی گل لاله (T. gesneriana) رقمApricot parrot در قالب طرح کاملاً تصادفی با 5 تیمار محلول غذایی، 4 واحد آزمایشی و 3 تکرار انجام شد. گیاهان با پنج نوع محلول غذایی مختلف (1S، 2S، 3S، 4S و 5S) به ترتیب با نسبت صفر، 038/0، 074/0، 11/0 و 14/0 نیتروژن آمونیومی به نیتروژن کل تغذیه شدند. تمام محلولهای غذایی حاوی مقادیر مشابهی از سایر عناصر معدنی بودند. غلظت نیتروژن کل در تمام محلولها 5/2 میلیاکی والان در لیتر و غلظت کل عناصر غذایی در تمام محلولها ۸/۴ میلیاکی والان در لیتر بود. بر اساس نتایج، با افزایش مقدار آمونیوم در محلولهای غذایی، مقدار نیتروژن و پروتئین کل ذخیره شده در پیاز کاهش پیدا کرده، اما مقدار این شاخص در اندام هوایی افزایش پیدا کرد. مقادیر آمونیوم مورد استفاده در محلولها بر غلظت پتاسیم اندام هوایی گیاهان تأثیر معنیداری نداشت و افزایش مقدار آمونیوم باعث افزایش غلظت فسفر در اندامهای هوایی گیاهان شد. بیشترین مقدار کلسیم و منیزیم اندامهای هوایی، وزن تر ثبت شده و طول و قطر ساقه گلدهنده در گیاهان تغذیه شده با محلول غذایی 2 Sبه دست آمد. با افزایش مقدار آمونیوم، تعداد پیازچههای تولیدی افزایش یافته، اما اندازه آنها کاهش پیدا کرد. مدت زمان لازم از کاشت تا گلدهی پیازها با افزایش مقدار آمونیوم کاهش یافت. بیشترین طول عمر پس از برداشت گلها در گیاهان تغذیه شده با محلول غذایی 2S مشاهده شد. به طور کلی، بر اساس نتایج این تحقیق مشخص شد که با افزایش مقدار جزیی آمونیوم در محلول غذایی، شاخصهای کیفی گل لاله مانند طول و قطر ساقه گلدهنده افزایش یافته ولی طول عمر پس از برداشت و تعداد پیازچه تولیدی رو به کاهش میگذارند.
بازنشر اطلاعات | |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |